Personalul OTL, „luat la întrebări”

8Comentarii
Conducerea Regiei Autonome Oradea Transport Local (RAOTL) a decis să îşi chestioneze angajaţii pentru a cunoaşte, printre altele, părerea lor vis-a vis de salarizare, de colaborarea cu şefii direcţi, de programul de lucru şi de condiţiile de muncă.

Au fost concepute două tipuri de chestionare, o categorie, pentru personalul Tesa si o altă categorie, adresată angajaţilor de la autobaze şi de la depoul de tramvaie. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Krisztian Bogdan, a făcut publice joi rezultatele chestionarelor, menţionând că în 75 de cazuri, mai exact chestionarele personalului TESA, nu au reflectat o concluzie obiectivă. Se pare că angajaţii TESA nu au avut curajul să răspundă sincer la chestionare, devreme ce ponderea răspunsurilor date de aceştia au deţinut-o cele dezirabile. Conducerea instituţiei crede că unul dintre motivele care au dus la acest rezultat este faptul că plicurile au fost personalizate.

Nemulţumiţi de condiţiile de muncă

Alte 431 de chestionare, completate de salariaţii de la autobaze şi depou, reflectă faptul că aproximativ 60 la sută dintre aceştia nu sunt mulţumiţi de condiţiile în care lucrează, iar 19% consideră că nu se respectă programul de lucru conform graficelor de circulaţie. 90% dintre cei chestionaţi sunt nemulţumiţi de salarii, în schimb, peste 66% dintre repondenţi au afirmat că şefii de secţii sunt receptivi la problemele profesionale pe care le aduc la cunoştinţă. 62% dintre angajaţi s-au declarat mulţumiţi de colaborarea cu şefii, iar 8% au declarat că nu ştiu de existenţa fişei postului, pentru funcţia pe care o ocupă.

Formularele incomplete nu au fost luate în calcul şi nu s-au aplicat chestionare celor aflaţi în concediu.

Reprezentanţii instituţiei susţin că în urma analizării problemelor ridicate de salariaţi, s-au renovat grupurile sociale şi urmează să fie instalate dozatoare de apă. De asemenea, angajaţii de la depou şi autobaze vor fi dotaţi cu echipamente de protecţie, iar în autobuze vor fi montate GPS-uri, scule şi dispozitive de verificat IZO- 9001 şi 14001.

Mălina Pop

Taguri: , ,


8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor