Pervez Musharraf depune jurământul

Pervez Musharraf depune jurământul
Pervez Musharraf îşi începe cel de-al doilea mandat ca preşedinte al Pakistanului ca simplu civil. După numeroase proteste interne şi presiuni internaţionale, în special din partea Statelor Unite, el a renunţat la funcţia de comandant al armatei şi a trecut în rezervă.

După nouă ani, perioadă în care s-a aflat simultan în fruntea armatei şi a statului, el a fost reales de Parlament luna trecută. Opoziţia a contestat votul şi a declanşat proteste, acuzându-l pe preşedinte de încălcarea flagrantă a Constituţiei. Musharraf a instituit starea de urgenţă şi i-a demis pe toţi judecătorii de la Curtea Supremă ostili realegerii sale.

Opoziţia, în frunte cu foştii premieri Nawaz Sharrif şi Benazir Bhutto – recent reveniţi din exil – au luat în calcul boicotarea alegererilor generale programate să aibă loc pe 8 ianuarie. Este de aşteptat ca în discursul de învestitură pe care îl va rosti astăzi, ca preşedintele reales să anunţe încetarea stării de urgenţă. Musharraf a predat comanda armatei unui colaborator loial, generalul Ashfaq Pervez Kayani.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase