Pescari legitimaţi în judeţul Bihor

Pescari legitimaţi în judeţul Bihor
ORADEA – Peste 5.500 de bihoreni sunt pescari cu acte în regulă. Marea lor majoritate sunt înregistraţi la Clubul Pescarilor Sportivi Oradea din cadul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Bihor. Valoarea cotizaţiei este de 130 lei.

De reduceri de 50% din valoarea cotizaţiei beneficiază elevii cu carnetul vizat la zi, studenţii de până la 25 ani înscrişi la cursurile de zi, pensionarii bărbaţi peste 62 ani şi femeile peste 57 ani împliniţi în anul respectiv. De asemenea, de reducerea cotizaţiei anuale cu de 75 % beneficiază copii cu vârsta de până la 14 ani, dar şi veteranii de război după împlinirea vârstei de 75 de ani. Cei care doresc să pescuiască şi în perioada de prohibiţie pot face acest lucru pe anumite lacuri dacă mai plătesc o taxă suplimentară. „Se mai percepe o taxă de 30 de lei pe perioada de prohibiţie pentru lacurile cu licenţă de acvacultură pe acumulările de la Leş, Sântimreu şi Diosig”, a precizat Gabriel Jurj secretarul Clubului Pescarilor Sportiv Bihor.

Prohibiţie

În prezent pescarii nu pot pescui speciile de peşti paşnici şi răpitori în afară de ştiucă, dar şi aceasta numai cu montură artificială. Prohibiţia la aceste specii durează până pe data de 13 iunie inclusiv. Pe apele de munte este prohibiţie la păstrăv indigen şi fântânel. De duminică pescarii pot pescui lipan şi păstrăvul curcubeu.

Mai marii pescarilor bihoreni ţin să atragă atenţia asupra faptului că zilnic se efectuează controale pe apele aflate în administrare. Amenda cea mai mică pentru o contravenţie este de 300 de lei, o sumă nu tocmai de neglijat. De asemenea, dacă până acum pescuitul pe apele naturale în perioada de prohibiţie era considerată contravenţie, conform noilor prevederi legale, a devenit infracţiune.
Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !