Pescarii nemulţumiţi de taxele de la frontieră

5Comentarii
ORADEA – Pescarii sportivi bihoreni şi-au exprimat nemulţumirea faţă de taxa pe care trebuie să o achite cei care doresc să pescuiască în apele aflate în zona de frontieră. Aceştia consideră că această taxă nu se justifică mai ales că ei plătesc viza pentru permisul de pescuit.

Pe de altă parte însă, Poliţia de Frontieră spune că până când legea prevede această taxă ea trebuie achitată.

Pescarii care doresc să pescuiască în apele din zona frontierei sunt obligaţi să achite o taxă de 5 lei pentru o viză de o săptămână, iar dacă doresc această viză în regim de urgenţă trebuie să achite 10 lei. Banii sunt plătiţi la Trezorerie, după care sportivii trebuie să ducă la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră chitanţa pentru a primi viza. „Singura categorie de cetăţeni care este limitată în libera circulaţie pe apele şi zonele de frontieră este pescarul sportiv.

Motivele acestei hotărâri a Ministerului de Interne nu are nicio logică în afară de încasarea de bani şi tracasarea oamenilior”, consideră Titus Pintea, pescar sportiv. Aceeaşi sursă precizează că pescarii români pot trece în Ungaria pe baza cărţii de identitate, plătesc taxa de pescuit la asociaţia pe care o preferă şi pot pescui linişti la câţiva paşi de frontieră fără să-i deranjeze nimeni. „La noi de ce nu ajunge actul de identitate şi permisul de pescuit?”, se întreabă pescarul. Acesta a mai precizat că pescarii străini veniţi în România la pescuit au fost miraţi de această măsură. „Doi pescari francezi veniţi în România s-au distrat copios când au aflat de această măsură şi au promis că o vor populariza în revista franceză „La Pehe” nu de alta dar să nu cadă şi alţii în păcat”, a conchis Titus Pintea.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră spun că această taxă trebuie încasată atâta timp cât acest lucru este prevăzut în lege. „Când se va modifica legea nu o să mai încasăm taxa”, a declarat subcomisarul Mircea Chiorean, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Poliţiei de Frontieră Oradea. El a sugerat pescarilor să facă demersurile necesare modificării legii dacă sunt nemulţumiţi de această prevedere.

Georgiana Anghel5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor