Pescarii vor avea permise noi

2Comentarii
Pescarii vor avea permise noi
DEVA – Anul 2008 a adus şi pentru pescarii din judeţul Hunedoara noi reglementări din ordinul ministrului agriculturii. Cea mai importantă este că doar patru asociaţii de pescari din judeţ au primit autorizaţii de pescuit pentru toate bazinele naturale piscicole din judeţ.

Aceasta, indiferent de forma de încadrare a apelor: de şes sau de munte. Cele patru asociaţii sunt APS Salmo-Carpatica Lupeni, APS Lostriţa Petroşani, APS Hunedoara şi APS Deva. Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) a emis autorizaţii de pescuit doar pentru asociaţiile amintite pentru că doar acestea au îndeplinit un anumit barem prestabilit la nivel naţional.

 

Pescarii pot să-şi cumpere permise de pescuit recreativ/sportiv pentru anul 2008 doar de la aceste asociaţii, celelalte nefiind autorizate, până în prezent, pentru a putea distribui permise. Până la apariţia noilor permise, pescarii pot pescui legal cu carnetul de membru, vizat pentru anul 2008, dar şi cu chitanţa doveditoare că s-a achitat contravaloarea permisului şi a cotizaţiei anuale de membru.

 

Din ordinul ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, atât apele de munte, cât şi cele de şes au revenit unicului gestionar şi administrator, A.N.P.A., institutie de stat care nu va mai face contracte de delegare de gestiune cu asociaţiile, ci dă dreptul de pescuit asociaţiilor care îndeplinesc anumite criterii cerute, prin documentul numit autorizaţie de pescuit recreativ/sportiv.

Sanda Bocaniciu2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor