Pesediştii lui Emilian Pavel şi democraţii lui Clinton – uniţi în cuget şi-n simţiri

De Călin Corpaş
3Comentarii
Pavel şi colegii săi din TSD strâng legăturile cu democraţii americani şi socialiştii europeni
Pavel şi colegii săi din TSD strâng legăturile cu democraţii americani şi socialiştii europeni - © FOTO: E.P.A.
Trimişii Partidului Democrat din SUA şi euro-socialiştii nu iau PSD-ul la rost pentru bâlbele Guvernului Grindeanu.

Tinerii pesedişti (TSD) i-au avut ca oaspeţi, săptămâna trecută, pe liderii Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat American, unii dintre aceştia angajaţi, anul trecut, în campania prezidenţială a lui Hillary Clinton. De asemenea, în România a fost prezentă Marije Laffeber, secretar general adjunct al Partidului Socialist European (PES), precum şi lideri ai organizaţiilor de tineret ale socialiştilor, la nivel global (IUSY) şi european (YES).

Organizator al vizitei, europarlamentarul bihorean Emilian Pavel (PSD) ne precizează că invitaţia fusese lansată iniţial pentru luna noiembrie a anului trecut, însă aceasta s-a întâmplat abia în februarie, pentru a nu lăsa loc de interpretări electorale.

OUG 13? „O problemă de comunicare”

Cum vizita americanilor şi europenilor a avut loc pe fondul protestelor antiguvernamentale, subiectul nu a putut fi evitat. „Da, s-a discutat ce s-a întâmplat în România, s-a discutat despre OUG 13, despre deciziile CCR şi despre Comisia de la Veneţia şi s-a concluzionat că a fost o mare problemă de comunicare (a Guvernului Grindeanu – n.red.), aşa cum se întâmplă în toată Europa pe partea stângă a eşichierului politic. Dreapta comunică mai bine”, transmite Emilian Pavel. Eurodeputatul subliniază că deputaţii americani şi socialiştii europeni nu şi-au permis să „tragă de urechi” gazdele române social-democrate. „Au înţeles ce am vrut să facem şi ne-au transmis că era mai bine să fie prin Parlament. Oamenii nu au venit să ne spună nouă cum să arate legislaţia din România, ci s-a discutat pe procedură şi transparenţă”, minimalizează Pavel subiectul.

Luis Elrod, preşedintele OT al Partidului Democrat din SUA, şi colegii săi au plecat cu o părere mult mai bună despre România decât cu cea pe care şi-o formaseră în prealabil, precizează Pavel, co-organizator al vizitei, alături de preşedintele TSD, ministrul Gabriel Petrea. „Delegația partenerilor europeni și americani a venit în cel mai bun moment pentru PSD și pentru România, pentru că s-au putut lămuri în mod direct despre activitatea politică a Guvernului și a Legislativului și despre importanța unei dezbateri publice reale, consistente, și prezentată opiniei publice în mod onest și echilibrat”, a declarat Petrea cu această ocazie. Altfel, Pavel consideră tineretul social-democrat din PSD ca fiind unul progresist, opinând că România şi Europa „au nevoie de un tineret social-democrat tot mai puternic”.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor