Peste 1.000 de bihoreni şi-au căutat de lucru

De Dan Birta
Reactualizat la:
11Comentarii
Dana Cozman, administrator firma de formare
Dana Cozman, administrator firma de formare
Au fost selectaţi în vederea unui interviu ulterior 135 de candidaţi.

Primul târg de locuri de muncă din acest an a adunat la start un număr de 24 de companii care au oferit celor interesaţi peste 650 de joburi. Evenimentul a avut loc în perioada 11 – 12 februarie 2017, la Lotus Center, în zona magazinului Carrefour. „La «Târgul locurilor de muncă şi al formării profesionale» au fost oferite 667 de locuri de muncă de către cele 24 de firme prezente şi 54 de cursuri de formare profesională acreditate. Pe parcursul celor două zile, au trecut pragul târgului peste 1.000 de persoane, dintre care au fost selectate în vederea unui interviu ulterior 135”, ne-a informat Mihai Dacin, administratorul Top Press, firma organizatoare a evenimentului. Târgul a fost organizat în parteneriat cu AJOFM Bihor, partener instituţional. „Este binevenit un astfel de târg. Participanţii vor completa un chestionar pentru a ne da seama care sunt dorinţele lor, atât în ceea ce priveşte locurile de muncă, cât şi cursurile de formare profesională de care sunt interesaţi”, a explicat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Ce caută angajatorii

Circa jumătate dintre angajatorii prezenţi aparţineau unor multinaţionale. Domeniile de activitate ale companiilor participante erau variate: de la comerţ, domeniul mobilei, al componentelor electronice, industrie uşoară, la domeniul electronicii, construcţiilor şi turismului. Meseriile erau şi ele diferite, atât ca grad de calificare cât şi ca experienţă şi studii.

16709617_1345048008902835_2003206913_o

Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii angajatorilor prezenţi la târg, inginerii, de diferite specializări, erau foarte căutaţi. „Găsim foarte greu ingineri, de aceea îi selectăm şi de pe băncile facultăţii, din anii terminali. Avem o colaborare foarte bună cu Universitatea Oradea. De asemenea, avem o colaborare bună cu Colegiul Traian Vuia, de unde provin o parte din angajaţii cu studii medii. Aceştia au posibilitatea să facă practica la noi, iar ulterior, dacă le place sunt angajaţi”, a precizat Delia Tirla, specialist resurse umane la o companie orădeană.

O mare varietate de oferte proveneau din domeniul turismului. O companie de renume naţional şi internaţional din Băile Felix căuta directori de restaurant, ospătari, bucătari, recepţioneri, cameriste, etc. Firma era dispusă să îi şi califice pe cei care nu aveau calificările necesare.

Cei care au dorit să îşi aleagă un curs de formare profesională, au avut de unde alege. O companie oferea nu mai puţin 54 de astfel de cursuri în cadrul evenimentului. „Avem o vechime de aproape zece ani în domeniul cursurilor de formare profesională. Am început cu partea de beauty, dar ne-am extins şi la cursuri adresate bărbaţilor. Cursurile sunt ţinute de lectori acreditaţi, iar practica se face la noi în academie sau în diverse locaţii, la firme cu care avem contracte. Cursurile cele mai căutate sunt cele de coafor, înfrumuseţare şi bucătar. Multe persoane vin să înveţe pentru ele, dar se trezesc că le place şi ajung să-şi schime locul de muncă”, ne-a povestit Dana Cozman, adminstratorul firmei.

Una peste alta, târgul de locuri de muncă din weekend a fost un câştig, atât pentru companiile prezente, cât şi pentru candidaţi.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor