Peste 1.000 de copii implicaţi în proiecte de mediu

De Simona Drimbău
Andrei Togor
Andrei Togor
APS Aqua Crisius implementează în perioada 15.04-14.09.2018 proiectul intitulat „Pentru natură în Țara Crișurilor”, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România.

„La nivel de judeţ, putem fi mândri datorită faptului că dintre cele 22 de proiecte finanţate în cadrul acestui program, trei au fost câştigate de ONG-uri din Bihor”, a precizat Andrei Togor, reprezentantul APS Aqua Crisius.

În cadrul proiectului, 11 școli vor fi implicate în promovarea unui sit – Valea Iadei. De asemenea, se urmăresc amplasarea a cinci panouri informative în cinci situri N2000 și conștientizarea a minim 900 de copii din 11 comunități. Se vor realiza prezentări, acțiuni de tip Junior Ranger, dar și o tură educativă pe apă.

Obiective

Conform reprezentantului APS Aqua Crisius, obiectivele proiectului sunt: implicarea a minim 22 de reprezentanți ai 11 școli și a 132 de elevi în realizarea ediției a V-a a Zilei Liliacului Carpatin.

„Informarea vizitatorilor în cinci dintre siturile aflate în custodia Aqua Crisius, cu privire la ariile protejate, prin amplasarea a cinci panouri informative în cele mai intens circulate puncte din arii și reamplasarea unui panou distrus în situl Valea Iadului, dar şi conştientizarea a minim 900 de tineri din localitățile Bulz, Curățele, Aușeu, Cheresig, Diosig, Avram Iancu, Șoimi, Sînmartin, Vadu Crișului, Sântandrei și Aleșd asupra necesităţii protejării speciilor şi habitatelor din ariile naturale protejate administrate de APS Aqua Crisius şi creşterii gradului de acceptare a siturilor respective, sunt alte activităţi care urmează a fi derulate”.

O excursie tematică pe apă este o altă acţiune programată în cadrul proiectului şi care organizatorii speră să atragă cât mai mulţi participanţi. „În cadrul turei educative pe apă, inventarierea arborilor seculari din Lunca Crișului Negru este o acţiune la care vor putea participa şi tinerii care nu se mai încadrează în categoria de vârstă eligibilă pentru Tabăra Junior Ranger”, spune Andrei Togor.

Proiectul are o valoare totală de 27.485,00 lei, din care contribuția APS Aqua Crisius reprezintă 7.509 lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !