Peste 1.000 de job-uri în agricultură în UE

De Dan Birta
Peste 1.000 de job-uri în agricultură în UE
Peste 1.000 de locuri de muncă la cules de căpşuni în Spania şi în sere, la cules de legume, în Olanda.

Românii fără prea multă experienţă şi cu un minim de cunoştinţe de limba engleză au şansa de a se angaja în agricultură în UE. Pe site-ul mobilităţii europene, Eures, au fost postate câteva anunţuri de angajare în domeniul agricol din Spania şi Olanda.

Astfel, în Spania este nevoie de 950 de muncitori necalificaţi la cules de căpşuni. Este important de menţionat că nu se cere experienţă şi nici cunoaşterea unei limbi străine. Se oferă un salariu de 40,43 euro brut/zi, din care se reţine un impozit de 2% şi o asigurare socială de 113 euro/lună.

Salariul se plăteşte la două săptămâni prin transfer bancar. Cazarea este gratuită, dar se va plăti pentru utilităţi 1,6 euro/zi. Angajatorul plăteşte primul transport de venire (care se decontează din primele salarii), iar firma plăteşte întoarcerea (la terminarea contractului). Contractul se întinde pe circa trei luni, cu începere din februarie 2019.

În Olanda

Din Olanda provin cinci oferte cu un total de 55 de locuri de muncă pentru procesatori bulbi de flori, lucrători în grădinărit, lucrători în sere, culegători de ardei şi operatori la maşini şi utilaje pentru fabricarea produselor alimentare.

Este necesară cunoaşterea limbii engleze la un nivel minim. Salariul oferit începe de la 9,59 – 9,77 de euro brut/oră, ajungând la 12 euro brut/oră, la un program de lucru de 38 – 40 de ore pe săptămână.

Se plăteşte o asigurare de 18,13 euro/săptămână, iar angajatorul oferă cazare contra cost – 81 euro net/săptămână, sumă ce include toate costurile. Există posibilitatea participării la cursuri gratuite de limba olandeză şi se oferă asistenţă pentru relocare. Contractul este la început pe şase luni, cu posibilitatea de prelungire.

Persoanele interesate pot obţine informaţii despre aceste locuri de muncă de la consilierul Eures de la AJOFM Bihor, Simona Burdean.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !