Peste 1.000 de semnături pentru a împiedica desființarea Pieței Ioșia

De Costel Demian
Reactualizat la:
18Comentarii
Piața Ioșia în vremurile ei bune
Piața Ioșia în vremurile ei bune
Comercianții din Piața Ioșia au format un comitet de inițiativă prin care cer alocarea unui teren pentru tarabe alimentare și nealimentare.

Oamenii propun mutarea activității pieței într-o altă locație din cartier. Pentru a dovedi utilitatea unei piețe în cartierul Ioșia, comercianții s-au pus pe adunat semnături.
Astfel, clienții pieței s-au alăturat demersului și au semnat pentru împiedicarea desființării pieței. 1.149 de persoane au semnat un memoriu care urmează să fie depus la Primărie săptămâna viitoare.

Iată textul memoriului care va fi depus la Primăria Oradea. „În perioada 20.03.2019 – 05.05.2019 a avut loc, în localitatea Oradea, un sondaj de opinie cu privire la utilitatea/oportunitatea existenței unui spațiu cu destinația «Piață» în vederea comercializării diverselor produse alimentare și nealimentare, în cartierul Ioșia. Ca urmare a acestui sondaj, 1.149 de persoane și-au manifestat dorința de a exista un astfel de stabiliment în cartierul Ioșia. Ca urmare a acestui fapt, vă rugăm să luați măsuri de stopare a schimbării destinației Pieței Ioșia sau, în cel mai rău caz, punerea la dispoziția cetățenilor a altui stabiliment pentru funcționarea unei piețe în cartierul Ioșia”.

Vor altă piață!

Florarul Csiki Nagy Bela ne-a dezvăluit că, alături de restul comercianților din piață, a propus chiar să fie lăsat un spațiu mult mai mic din actuala piață, însă răspunsul nu a fost favorabil. Acesta este conștient că nu este nevoie de un spațiu așa mare, pentru că actuala piață nu este folosită nici la jumătate din capacitate, însă cetățenii au nevoie de o piață în cartier.

ADP are foarte multe spații disponibile în oraș, parcarea de la „Antonio Alexe” este foarte mare și mai mereu goală, fiind loc de parcare pentru remorci și „centru de operare” pentru școlile de șoferi, spune Nagy.

Comercianții din Piața Ioșia au primit termen să părăsească actuala locație până la data de 1 iulie. Municipalitatea intenționează să scoată la licitație terenul aferent pentru construirea unui centru comercial și de servicii.

„Cu acesta, zona va avea în continuare specific de alimentaţie publică. În plus, acolo va trece drumul Oradea – Sântandrei şi zona va fi salubră, modernă şi le va servi în continuare orădenilor care vor să se aprovizioneze”, a precizat viceprimarul în timpul ședinței de Consiliu Local în care s-a votat desființarea pieței.

Între timp, anunțul de invitație la licitație a fost publicat în presă și pe pagina Primăriei, termenul de depunere a ofertelor fiind 28 mai.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor