Peste 1.300 de joburi îşi aşteaptă candidaţii

De Dan Birta
7Comentarii
Peste 1.300 de joburi îşi aşteaptă candidaţii
© Imagini de la „Bursa generală a locurilor de muncă” din aprilie
73 de companii cu activitate în domenii diferite vor participa la „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”.

Bihorenii dornici să se angajeze vor avea şanse mai mari dacă participă la „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi” din 20 octombrie 2016. Evenimentul, organizat de AJOFM Bihor, se va defăşura la Centrul de Afaceri – Trade Center Oradea (lângă Lotus Center), începând cu ora 9:00.

„«Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi» este dedicată nu numai absolvenţilor ci tuturor persoanelor care se află în căutarea unui loc de muncă. Până în prezent au confirmat participarea 73 de firme , care oferă peste 1.300 de locuri de muncă, din care 210 sunt destinate persoanelor cu studii superioare”, a declarat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor, în cadrul unei conferinţe de presă. Referinduse la domeniile de activitate din care vin ofertele de locuri de muncă, şeful AJOFM Bihor a explicat că nu există domeniu în care să nu fie oferte de job-uri la „Bursa” de joi. Astfel, cei interesaţi vor găsi oferte din domeniul producţiei, comerţului, electric, automotive, confecţii îmbrăcăminte şi încălţăminte, tâmplărie, turism, etc.

„La ultimele evenimente organizate de noi am făcut sondaje printre participanţi chestionându-i ce-şi doresc ei, ce aşteptări au de la piaţa muncii, care este orientarea lor. Într-un procent covârşitor, marea problemă a resursei de muncă a fost nivelul de salarizare. Personal, cred că suntem într-un moment bun. Pe termen mediu şi lung va fi o perioadă propice angajărilor. Reursa umană începe să fie mult mai specializată şi are nişte dorinţe de la piaţa muncii şi asta îi obligă şi pe angajatori. Am ajuns la momentul când resursa umană îşi alege angajatorii. Aceştia au mai redus criteriile la angajare, mulţi dintre ei spunând că au nevoie de angajaţi cu două mâini şi două picioare, şi îi vor forma ei”, a subliniat directorul executiv al AJOFM Bihor.

Workshop

Ca o noutate, în cadrul „Bursei”, de la ora 14:00, va fi organizat un workshop dedicat, în special, absolvenţilor, pentru a-i ajuta să se orienteze în carieră. Şedinţa, cu denumirea „Ce te angajează? Competenţele profesionale sau atitudinea?”, va fi susţinută de Anamaria Mesaroş, manager recrutare la RoMarketing. „Ne-am gândit că la un astfel de eveniment ar fi nevoie de intervenţia unui specialist din afară, cu o abordare mai nouă. Am dorit să fie cineva din domeniul privat care să ofere informaţii noi din punctul de vedere al angajatorului”, a precizat Békési Csaba.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor