Peste 1 milion de persoane au trecut frontiera în perioada Sărbătorilor de Crăciun

De Oana Farcas
Reactualizat la:
Peste 1 milion de persoane au trecut frontiera în perioada Sărbătorilor de Crăciun
În minivacanţa de Crăciun, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 1.035.000 de persoane, din care 635.000 pe sensul intrare în din ţară şi 400.000 pe sensul de ieşire din ţară.

Potrivit Poliției de Frontieră, în perioada 21-26 decembrie 2016, au trecut granița 50.000 mijloace de transport, 154.000 pe sensul de intrare şi 95.000 pe sensul de ieşire, fiind înregistrată o creştere cu 10 % faţă de acelaşi interval de timp de anul trecut.

Ca în fiecare an, cele mai tranzitate au fost punctele de trecere ale frontierei din vestul ţării, pe unde au trecut aproximativ 450.000 persoane, cele aeroportuare – 260.000 persoane, dar şi cele de la frontiera cu R. Moldova – 159.000 persoane şi cu R. Bulgaria – 68.800 persoane.

„Dintre punctele de frontieră, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Nădlac II cu peste 178.000 persoane, urmat de P.T.F. Aeroport Henri Coandă cu un trafic de aproximativ 168.800 persoane, P.T.F. Borş, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 93.700 persoane, P.T.F. Albiţa cu 66.000 de persoane şi P.T.F. Giurgiu cu peste 31.300 de persoane”, a declarat comisar-șef de poliţie, Bondar Laura Beatrice.

Deoarece urmează minivacanţa de Anul Nou, Poliţia de Frontieră a luat toate măsurile necesare astfel încât traficul de persoane si autovehicule prin punctele de frontieră să se desfăşoare în condiţii normale, fluent şi civilizat.

Sunt menţinute măsurile organizatorice de suplimentare a personalului repartizat la controlul documentelor până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, vor fi suplimentate arterele de control, pe sensul de ieşire sau intrare în ţară, după caz, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

Recomandări puncte de frontieră:

Având în vedere că în perioada imediat următoare mulţi cetăţeni români vor merge să-şi petreacă Revelionul în afara graniţelor, se preconizează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport în special la frontiera cu Bulgaria, dar şi la cea cu Ungaria, fapt pentru care Poliţia de Frontieră Română recomanda folosirea tuturor punctelor de trecere ale frontierei.

La frontiera româno-bulgară sunt deschise traficului internaţional 10 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 16/15 de benzi de control pe sens.

– pe raza jud. Giurgiu: P.T.F. Giurgiu – Ruse

– pe raza jud. Constanţa: P.T.F. Vama Veche – Durankulak

– P.T.F. Ostrov – Silistra
– P.T.F. Negru Vodă – Kardam

– P.T.F. Lipnița – Kainardja pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08:00 la ora 20:00.

– P.T.F. Dobromir – Krushar pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08:00 la ora 20:00.

– pe raza jud. Dolj: P.T.F. Bechet – Orjahovo (Bac)

– P.T.F. Calafat –Vidin

– pe raza jud. Călăraşi: P.T.F. Călăraşi – Silistra (Bac)

– pe raza jud. Teleorman: P.T.F. Zimnicea – Svistov (Bac)

– P.T.F. Turnu Măgurele –Nicopole (Bac)

Menționăm că, la frontiera româno-ungară sunt 11 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 52/54 de benzi de control pe sens. Având în vedere că cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Borş şi Nădlac II, recomandăm utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest. De exemplu, în apropierea PTF Nădlac Autostradă se află Punctul vechi de Trecere a Frontierei Nădlac. De asemenea, pe raza judeţului Arad mai funcţionează în regim non-stop PTF Turnu şi Vărşand, iar în judeţul Bihor, pe lângă PTF Borş, sunt deschise permanent PTF Salonta şi Valea lui Mihai.

„Participanții la trafic se pot informa cu privire la timpul mediu de aşteptare in punctele de frontiera, consultând aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat”, a mai explicat Bondar Laura Beatrice0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !