Peste 100 de aspiranţi la avocatură

De Crina Dobocan
Peste 100 de aspiranţi la avocatură
Bihorenii vor susţine examenul de primire în profesia de avocat în 12 septembrie, la Timişoara.

102 absolvenţi de Ştiinţe Juridice sunt atraşi de profesia de avocat. Cei 102 candidaţi au fost admişi pentru a susţine examenul de primire în profesia de avocat stagiar în Baroul Bihor. Lor li se alătură încă şase candidaţi care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice şi s-au înscris la examenul pentru obţinerea calităţii de avocat definitiv.

„Luând în considerare referatul consilierului-raportor privind îndeplinirea condiţiilor de primire în profesie a sus-numiţilor, se constatǎ că sunt îndeplinite condiţiile prevǎzute de Legea nr. 51/1995, Statutul profesiei de avocat, şi de Hotărîrea nr. 98/04.06.2016 a Consiliului U.N.B.R., pentru republicarea în formă consolidată a Regulamentul-cadru privind organizarea examenului de primire în profesia de avocat, sesiunea septembrie 2016. În temeiul art. 56 lit. e) din Legea nr. 51/1995, pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificǎrile şi completǎrile ulterioare, Consiliul Baroului Bihor hotărăşte validarea rezultatelor verificării îndeplinirii condiţiilor de primire în profesia de avocat prevăzute de Legea nr. 51/1995 şi Statutul profesiei de avocat şi avizeazǎ participarea candidaţilor la examenul de primire în profesia de avocat, sesiunea septembrie 2016”, se arată în hotărârea adoptată de Consiliul Baroului Bihor în şedinţa extraordinară din 17 august 2016.

Cererile de înscriere a candidaţilor la examen au fost depuse în perioada 19 iulie – 17 august 2016, iar examenul din 12 septembrie, de la Centrul Teritorial Timişoara, va consta în verificarea cunoştinţelor juridice prințr-un test-grilă la disciplinele ,,Organizarea și exercitarea profesiei de avocat”, „Drept civil”, „Drept procesual civil”, „Drept penal” și „Drept procesual penal”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !