Peste 100 de elevi ramasi pe dinafara la Oradea

Peste 100 de elevi ramasi pe dinafara la Oradea
Elevii rămaşi pe dinafară vor fi repartizaţi în sesiunea din septembrie. Absolvenţii de clasa a VIII-a au aflat marti la ce liceu vor învăţa din toamnă. Repartizarea computerizată a avut loc marţi, când în şcoli s-au afişat şi listele cu liceele unde a intrat fiecare elev.

Rezultatele repartizării computerizate pot fi gasite pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei (www.edu.ro).

În judeţul nostru, potrivit informaţiilor furnizate de şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Dorel Luca, 102 elevi nu au fost repartizaţi la niciun liceu. Potrivit acestuia, dintr-un total de 5.550 de elevi înscrişi la admitere, doar 5.448 au fost repartizaţi. Aceasta din cauză că tinerii nu şi-au completat fişele de înscriere, le-au completat greşit sau au avut prea multe obţiuni şi nu au avut media necesară pentru a intra la liceul la care au visat.

Încă o şansă

„Cei 102 elevi rămaşi pe dinafară vor fi repartizaţi în sesiunea din luna septembrie”, a precizat inspectorul Dorel Luca.

Repartizarea s-a făcut în ordinea descrescătoare a mediilor şi în funcţie de opţiunile exprimate în fişa de opţiuni.

Media de admitere reprezintă media aritmetică între cea generală la evaluarea naţională susţinută de elevii clasei a VIII-a şi media generală de absolvire a claselor V-VIII.

În Bihor, cea mai mare medie la admitere a fost 10, fiind obţinută de doi elevi: Ciprian Ceian (intrat la Colegiul „Ioan Ciordaş” Beiuş) şi Larisa Lucaci (la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Oradea). Cea mai mică medie de admitere în liceu la nivelul judeţului Bihor a fost 3,58, fiind obţinută de un elev repartizat la Colegiul Tehnic „Unirea” Ştei.

C.D.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !