Peste 100 de sancţiuni pe relatii de munca in Bihor

1Comentariu
Peste 100 de sancţiuni pe relatii de munca in Bihor
Valoarea totală a amenzilor aplicate de ITM Bihor celor 67 de angajatori sancţionaţi este de 136.500 de lei.

În cadrul Campaniei naţionale „O zi pe săptămână” în domeniul relaţiilor de muncă, în luna octombrie 2011, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor a controla un număr de 154 angajatori.

„Au fost sancţionaţi un număr de 67 angajatori, fiind aplicate un număr de 107 sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 136.500 lei”, ne-a informat Nicolae Hoduţ, inspectorul-şef al ITM Bihor.

Au fost identificaţi un număr de 13 angajatori care practicau munca fără forme legale de angajare, fiind depistate 39 persoane care lucrează fără forme legale de angajare. În acest sens au fost aplicate 11 amenzi în valoare totală de 107.500 lei. Număr deficienţe constatate: 603 fiind dispuse măsuri pentru remedierea acestora.

 Deficienţe

Deficienţele constatate se referă în special la: neîncheierea contractelor individuale de muncă; neîntocmirea actelor de modificare clauze existente în contractul individual de muncă; netransmiterea REVISAL; neîntocmirea corespunzătoare a foilor colective de prezenţă; nerespectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal; nerespectarea prevederilor legale cu privire la munca suplimentară; neîntocmirea fişei postului şi neîntocmirea regulamentului intern. Alte deficienţe constatate sunt: neplanificarea concediilor de odihnă; nerespectarea prevederilor Legii nr. 202/2002; nerespectarea prevederilor O.G.96/2003; neachitarea drepturilor salariale; nerespectarea prevederilor cu privire la munca prestată în zilele de sărbătoare legală şi nerespectarea prevederilor cu privire la munca de noapte.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor