Peste 1000 de elevi au nota scăzută la purtare

Peste 1000 de elevi au nota scăzută la purtare
DEVA - Peste 1600 de elevi hunedoreni aveau nota scăzută la purtare la 7, la finele semestrului întâi al acestui an şcolar. Din cei 56.159 elevi înscrişi în prezent în şcolile judeţului, la toate formele de învăţământ, 6.376 au avut nota scăzută la purtare pentru diferite abateri şcolare în primul semestru.

Cele mai multe note mici la purtare le au liceenii. Din 14.566 de liceeni înscrişi la forma de învăţământ de zi, 2.440 au nota scăzută la purtare. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara, acest număr reprezintă 11,35 la sută din totalul elevilor hunedoreni. Regulamentul şcolar spune că elevii din învăţământul preuniversitar care cumulează 10 absenţe nejustificate pe semestru din totalul orelor de studiu, sau 10 la sută absenţe nejustificate din numărul de ore pe semestru la o disciplină, vor avea nota scăzută la purtare cu câte un punct. Elevii din clasele a XI-a şi a XII-a pot fi exmatriculaţi în cazul în care absentează nejustificat 20 de ore, la diferite discipline de studiu, sau 15 la sută din totalul orelor de la o singură disciplină, cumulate pe un an şcolar.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !