Peste 114.000 de manuale gratuite pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a din Bihor

De Alexandru Guiaș
1Comentariu
Peste 114.000 de manuale gratuite pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a din Bihor
Pentru prima oară, după 1990, elevii claselor a XI-a și a XII-a vor primi manuale gratuite. Până acum doar elevii claselor 1-10 beneficiau de acest privilegiu.

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a chemat la mijlocul săptămânii trecute, la București, pe toți șefii Inspetoratelor Școlare Județene pentru a semna contractele în vederea obținerii manualelor care se vor da gratuit elevilor din clsele a XI-a și a XII-a.

„Săptămâna trecută am fost la București și am semnat contractele pentru manualele pe care le vor primi elevii de a XI-a și a XII-a din Bihor. Astfel, am semnat contracte cu 29 de edituri pentru 112.030 de manuale. Acestora li se alătură alte 2.000 de manuale – mostre. Din câte ni s-a promis, la începerea anului școlar 2016-2017 elevii vor avea manuale”, ne-a declarat Alin Florin Novac-Iuhas, inspector școlar general al ISJ Bihor.

„În urma aprobării de către ministrul Mircea Dumitru a procedurii de asigurare a manualelor gratuite pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a, Ministerul Educaţiei achiziţionează necesarul total de circa 3.600.000 de manuale. Pentru 3.300.000 de titluri, oferta fermă a editurilor, negociată săptămâna trecută, acoperă solicitările unităţilor de învăţământ. Pentru alte circa 300.000 de titluri, şcolile vor alege dintre manualele pentru care există ofertă fermă, iar ministerul le va achiziţiona. Suma totală de achiziţie negociată şi agreată este de aproximativ 30 milioane lei”, se precizează în comunicatul Ministerului Educației.

Ministrul Educaţiei a solicitat celor doi secretari de stat să dispună toate măsurile necesare pentru finalizarea acestui proces în termenele asumate, astfel încât la începutul anului şcolar 2016-2017 toţi elevii din clasele a XI-a şi a XII-a să beneficieze de manuale gratuite. Conform prevederilor Legii Educaţiei, elevii şi profesorii din învăţământul de stat şi din învăţământul obligatoriu particular acreditat/autorizat beneficiază de manuale şcolare gratuite, atât pentru învăţământul în limba română, cât şi pentru cel în limbile minorităţilor naţionale, în condiţiile legii.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor