Peste 130 de copii la jocurile de vară de la Sântandrei

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Distracția și voia bună au pus stăpânire peste copii
Distracția și voia bună au pus stăpânire peste copii
Timp de două săptămâni vin zilnic în tabăra GREST, coordonată de preotul greco-catolic Romulus Avram.

„Să descoperim împreună povestea lui Aladdin!” este motto-ul ediției din acest an a jocurilor de vară pentru copii – GREST 2019.
Toți copiii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani din Eparhia de Oradea sunt așteptați până în 20 iulie a.c., la Sântandrei, la cea de a XXI-a ediție a evenimentului.

Acestea sunt organizate de Asociația Charitatis „Sfântul Nicolae” Oradea, Parohia Greco-Catolică Sântandrei, Parohia Greco-Catolică Velența și Protopopiatul Greco-Catolic Oradea, în colaborare cu Școala Gimnazială și Primăria Sântandrei și Copiii de pretutindeni.

Timp de două săptămâni, copiii participă la jocuri și concursuri, filme educative, activități sportive, ateliere de creație și de pictură, dar și la ieșirile de la piscină.

Jocurile de vară 2019 se desfășoară la Școala Gimnazială și în Sala de Sport din Sântandrei, organizatorii asigurând transportul din Oradea pe tot parcursul inițiativei printr-o cursă specială care preia participanții din diferite cartiere ale Oradiei.

Jocuri și distracție în natură

„Am venit la clubul de vară să mă joc cu copiii. Îmi plac concursurile și jocurile propuse de animatori. Cel mai mult îmi place fotbalul”, a spus Darius, un băiețel de șase ani, participant la tabără.

„Îmi place să-mi fac prieteni noi și să particip la diferite activități, iar aici pot face aceste lucruri”, a spus și Maria, o copilă de 11 ani.
Copiii petrec în natură și în sala de sport o parte din vacanță. Jocurile sunt pline de energie, potrivite vârstei participanților.

„Ca să fii animator, trebuie să îți placă micuții și să te implici. Este distractic, fac asta cu mare plăcere. Le-am propus copiilor jocuri. Înainte de a începe, cu două săptămâni, ne-am întâlnit într-o ședință cu toți animatorii și am propus jocurile. Ei se simt bine, le place să își facă prieteni noi și să stea în compania altor copii”, a spus Maria Avram, fiica preotul coordonator.

Maria are 17 ani și este elevă la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea. Ea își ajută tatăl, în calitate de voluntar, la jocurile de vară GREST.

„Este o responsabilitate să te ocupi de atâția copii. Trebuie să avem grijă. Nu toți ascultă. Dar reușim să îi liniștim și să-i facem atenți la regulile jocurilor”, a spus unul dintre animatori.

„Îmi place să joc fotbal. Am jucat în echipa băieților, iar noi am ieșit câștigători”, a spus Ștefan, un băiețel de 7 ani participant la tabăra de vară.

„Copiii practic și-au ales denumirea grupului. Voluntarii ne ajută să organizăm jocurilor. Totul se bazează pe dăruire din partea loc. Copiii sunt în vacanță.

Vrem să-i rupem din fața televizorului și a calculatorului. Îi lăsăm dimineața să se odihnească. Iau micul dejun acasă, prânzul îl iau la pachet, iar pe cină se reîntorc în familie. În acest fel dăm un timp de repaus și părinților”, a spus preotul Romulus Avram.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !