Peste 2.000 de miei sacrificati de Paste

Cei mai mulţi miei au fost tăiaţi în Piaţa Ioşia
Cei mai mulţi miei au fost tăiaţi în Piaţa Ioşia
În pieţele din Ioşia şi Beiuş au fost sacrificaţi peste 2.000 de miei şi de iezi.

În preajma sărbătorilor pascale inspectori din cadrul DSVSA Bihor au intensificat acţiunile de inspecţie şi control în unităţile care produc, depozitează, transportă şi valorifică produse alimentare, în scopul prevenirii apariţiei de toxiinfecţii alimentare.

„Au fost verificați peste 100 operatori de industrie alimentară care desfăşoară activități specifice în mai multe obiective supuse controlului sanitar veterinar. În aceste acțiuni de supraveghere și control au fost implicați peste 30 specialiști din cadrul structurilor interne ale DSVSA Bihor”, a precizat Sorin Hodişan, directorul DSVSA Bihor.

Control

Tot în această perioadă DSVSA Bihor prin personalul tehnic de specialitate a asigurat desfășurarea controlului oficial în obiectivele de industrie alimentară autorizate pentru sacrificarea mieilor două abatoare și două centre temporare de sacrificare Beiuș și Piața Ioșia. În cadrul acestor obiective au fost sacrificați și admiși pentru consum public peste 2.000 de miei și iezi aproximativ 25 tone carne în carcasă. „Au fost izolate și dirijate spre neutralizare peste nouă tone deșeuri de abator și au fost confiscate și distruse 100 kg carne de miel și 350 kg organe cu afecțiuni ce nu erau eligibile consumului uman”, a spus directorul DSVSA.

Pentru deficienţele constatate cu ocazia acestor acţiuni au fost aplicate un numar de 19 amenzi contravenţionale în valoare totală de 15.320 lei.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !