Peste 2 milioane de euro pentru spații verzi: Pontoane pe Criș în zona Silvaș și parc în cartierul Grigorescu

6Comentarii
Peste 2 milioane de euro pentru spații verzi: Pontoane pe Criș în zona Silvaș și parc în cartierul Grigorescu
În cadrul unei conferințe de presă, viceprimarul Florin Birta a prezentat două proiecte de regenerare urbană privind amenajarea a două parcuri în cartierul Grigorescu (strada Daliei), respectiv în zona Silvaș (strada Făcliei).

Ambele proiecte urmează să fie supuse aprobării în cadrul ședinței Consiliului Local de joi, 26 aprilie.

Parc în cartierul Grigorescu

Proiectul parcului din cartierul Grigorescu, intitulat „Amenajare coridor verde în cartierul Grigorescu (str. Daliei)”, propune plantarea a 291 arbori cu înălțimi medii și mari, plantarea de vegetație joasă și covor de gazon, realizarea unor spații pentru joacă și sport.

„Investiția cuprinde și alei pietonale cu o lățime de 1,50 m, o bandă de alergare, pistă de biciclete, precum și o parcare auto în afara parcelei. În mijlocul parcului se va reface albia pârâului Adona. Proiectul prevede de asemenea realizarea unui sistem de iluminat pietonal pentru pista de bicicliști si pentru trotuare precum și un sistem de iluminat arhitectural pentru iluminarea copacilor existenți și a jardinierei. Parcul va avea un sistem de irigaţii automatizat, destinat să aducă aportul zilnic de apă necesar supraviețuirii și dezvoltării corespunzătoare a plantelor în condițiile climatice locale”, transmite municipalitatea.

Bugetul lucrărilor care vor cuprinde 28.451 mp este de 5.685.596 lei fără TVA. Durata lucrărilor ar urma să se întindă pe parcursul a 10 luni.

Pontoane pe Criș, la Silvaș

Cel de-al doilea proiect prezentat, „Amenajare coridor verde în zona Silvaș (str. Făcliei)”, constă în amenajarea malului pentru zone de agrement pe malul drept al Crişului Repede, tronsonul cuprins între Podul Maresal Constantin Prezan la est, şi podul de cale ferată la vest, realizarea unor spații pentru joacă și sport, a unor alei pietonale, a unui amfiteatru din parapeţi metalici (corten) şi şezut din gazon cu o suprafaţă de 240 mp.

 

„Investiția cuprinde, de asemenea, amplasarea a trei pontoane, o pistă de biciclete, precum și amplasarea unui parcaj auto la limita sudică a străzii Făcliei. Se vor planta 190 de arbori cu înălţimi medii şi mari și se vor realiza plantaţii de vegetaţie joasă şi plantaţii de covor gazon. Se propune un sistem de irigaţii automatizat și realizarea unui sistem de iluminat pietonal pentru pista de bicicliști și trotuare, precum și a unui sistem de iluminat arhitectural pentru iluminarea copacilor”, informează reprezentanții municipalității.

Investiția are o suprafață totală de 11.488 mp, un buget total de 4.712.2451 lei fără TVA, perioada de implementare fiind de 10 luni.

Viceprimarul Florin Birta a precizat faptul că, deoarece o parte din lucrări implică execuția de lucrări în albiile și pe malurile râului Crișul Repede sau a altor cursuri de apă aflate în proprietatea publică a statului , UAT – Municipiul Oradea a încheiat un acord de parteneriat cu Administrația Bazinală de Apă Crișuri în scopul implementării acestor proiecte. În perioada imediat următoare, după aprobarea indicatorilor tehnico-economici în ședința Consiliului Local, cele două proiecte vor fi depuse la Agenția de Dezvoltare Nord-Vest pentru finanțare6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor