22 de service-uri auto din Bihor închise de RAR

De Dan Birta
Reactualizat la:
4Comentarii
22 de service-uri auto din Bihor închise de RAR
La nivel naţional au fost închise peste 200 de service-uri auto şi au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 596.000 lei.

Nu mai puţin de 22 de service-uri auto din judeţul Bihor au fost oprite din activitate de către Registrul Auto Român (RAR). De asemenea, un service are activitatea suspendată. Departamentul Supraveghere Piață al RAR a amendat 27 de service-uri auto cu 95.000 de lei. Acestea sunt rezultatele controalelor efectuate în perioada 15.10.2017 – 30.11.2017 de Registrul Auto Român (RAR).

La nivel naţional, Departamentul Supraveghere Piață al RAR a închis peste 200 de service-uri care nu aveau autorizație de funcționare. În perioada amintită au fost controlate 655 de societăți din toată țara.

RAR a suspendat activitatea la alte 49 de service-uri care nu și-au menținut condițiile inițiale de autorizare. Acestea își vor putea relua activitatea după maximum 30 de zile, doar dacă rezolvă problemele pentru care au fost amendate.

Deficienţe

Sancţiunile au fost aplicate pentru efectuarea de activităţi de reparaţii la sistemul de rulare fără a deţine Autorizaţie Tehnică, neconformitatea de a nu efectua inspecţiile finale care să garanteze că autovehiculul corespunde condiţiilor şi reglementărilor legale privind admiterea şi menţinerea în circulaţie, neconformitatea de a nu-şi păstra şi respecta condiţiile iniţiale de autorizare si lipsa certificatelor de garanţie emise pentru lucrările efectuate.

RAR atrage atenția posesorilor de autovehicule să fie foarte atenți atunci când aleg service-ul în care își duc mașina la reparat. Inspectorii spun că ofertele de pe piață care promit reparații rapide și ieftine sunt, de obicei, o capcană pentru că acele service-uri nu dispun de capabilitatea tehnică specifică care să ateste calitatea reparațiilor efectuate.

Acesta este motivul pentru care inspectorii RAR efectuează în mod frecvent controale pentru a servi intereselor reale ale posesorului de autovehicul si a stabili o stare de normalitate în sfera serviciilor auto.

La acțiunea de control desfășurată de DSP-RAR au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 596.000 lei.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor