Peste 2.000 de studenti de la Universitatea Oradea, exmatriculati

8Comentarii
Peste 2.000 de studenti de la Universitatea Oradea, exmatriculati
Studenţii orădeni care nu au obţinut numărul minim de credite necesar promovării sunt exmatriculaţi.

Peste 2.000 de studenti de la diferite facultăţi din cadrul Universitatii din Oradea au fost exmatriculati. Aceştia au fost exmatriculaţi pentru că nu au acumulat numărul de credite necesar pentru promovare.

„Cei 2.125 de studenţi au fost exmatriculaţi pentru că au lipsit de la ore, nu au învăţat sau nu şi-au plătit taxa de şcolarizare. Numărul studenţilor exmatriculaţi este în scădere faţă de anul trecut, când au fost exmatriculaţi 2.150 de studenţi”, a declarat rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal.

Cei mai mulţi studenţi exmatriculaţi sunt de la Facultatea de Medicină şi Farmacie – 703.

Pe locul doi în „topul” exmatriculărilor se află Facultatea de Ştiinţe Economice, de unde au „zburat” 416 studenţi, dintre care 218 au fost la forma de învăţământ ID, urmată de Facultatea de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale, de unde au fost exmatriculaţi 298 de studenţi.

„Curăţenie” în acte

„Cei mai mulţi studenţi exmatriculaţi provin de la Facultatea de Medicină şi Farmacie – 703. Aceasta pentru că am mutat una dintre cele mai bune secretare şefe ale Universităţii Oradea, la Facultatea de Medicină şi Farmacie. Ea a mobilizat toate celelalte secretare şi a reuşit să facă ordine în actele de studii. Astfel, au fost găsiţi studenţi care nu frecventau cursurile, deşi erau înscrişi în evidenţele Facultăţii, dar nimeni nu i-a exmatriculat”, a precizat rectorul Antal.

„Toţi studenţii exmatriculaţi se pot reînmatricula în anul de studii pe care l-au pierdut, dacă nu depăşesc cinci ani de la exmatriculare. În caz că au depăşit această perioadă, ei trebuie să participe din nou la concursul de admitere la facultate”, a explicat rectorul.

Crina Dobocan8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor