Peste 2700 de corigenţi în Bihor

Peste 2700 de corigenţi în Bihor
Examenele de corigenţă vor începe pe 6 august, cu elevii din clasele terminale de liceu.

2707 elevi din Bihor nu au fost foarte silitori anul şcolar precedent. Astfel, 30 de elevi din învăţământul primar, 1.254 de elevi de gimnaziu şi 1.403 de liceeni nu au obţinut medii de trecere la finele anului şcolar, la una sau mai multe discipline. Lista corigenţilor este completată de încă 20 de elevi de la şcoala profesională. Aceştia vor putea susţine examenele de corigenţă începând cu 6 august.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, în perioada 6-7 august vor susţine aceste examene elevii din clasele terminale de liceu, anul de completare învăţământ special, stagii de pregătire practică, învăţământ profesional.

Calendar

Perioada de corigenţe pentru elevii claselor a VIII-a va fi în 18-20 august, iar în 1-5 septembrie va fi organizată o altă sesiune pentru clasele din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi profesional (altele decât cele terminale) şi clasele din şcoala postliceală şi de maiştri.

„Elevii din clasele terminale de liceu, care au susţinut şi promovat examenul de corigenţă, se pot înscrie la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, în data de 8 august. Elevii claselor terminale de liceu, ai anului de completare învăţământ special, ai stagiilor de pregătire practică şi ai învăţământului profesional, care au promovat examenele de corigenţă în sesiunea 6-7 august, se pot înscrie la examenul de certificare a competenţelor profesionale, sesiunea august”, a informat Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Potrivit acestuia, elevii din clasa a VIII-a, care vor susţine şi promova examenul de corigenţă, se pot înscrie la admiterea în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere, în a treia etapă de admitere.

Totodată, elevii corigenţi din clasele terminale de gimnaziu, de liceu, din anul de completare învăţământ special, din învăţământul profesional şi cei care au parcurs stagiile de pregătire practică, care nu pot participa la sesiunea de corigenţe stabilită pentru aceste clase în perioada 18-20 august, respectiv 6-7 august, se pot înscrie la sesiunea generală de corigenţe din perioada 1-5 septembrie. Elevii corigenţi care se vor prezenta la primele două sesiuni de corigenţe, dar nu vor promova examenele, vor fi declaraţi repetenţi şi nu vor mai avea dreptul să se prezinte la sesiunea din luna septembrie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !