Peste 300 de locuri bugetate rămase la Universitate

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
1Comentariu
Peste 300 de locuri bugetate rămase la Universitate
La Universitatea din Oradea au mai rămas libere 276 de locuri bugetate la studii de licenţă şi 43 la masterat.

Universitatea din Oradea a tras linie după încheierea primei sesiuni de admitere pentru anul universitar 2016-2017. Potrivit informaţiilor prezentate de conf. univ. dr. Ligia Burtă, prorector responsabil de servicii studenţeşti şi vizibilitate, şi de conferenţiarul Aurel Căuş, după încheierea concursului de admitere (sesiunea iulie 2016), la Universitatea din Oradea au confirmat locul un număr de 2.229 de candidaţi pentru studii universitare de licenţă (din care 1.275 la buget) şi 1.103 candidaţi pentru studiile universitare de master (din care 655 la buget).

Astfel, numărul celor care au confirmat locul pentru studiile universitare de licenţă a scăzut cu 15% faţă de anul 2015, când 2.705 studenţi au ales să rămână la Universitatea Oradea. Faptul este explicat de universitarii orădeni prin numărul scăzut al absolvenţilor de liceu care au promovat examenul de bacalaureat (cu aproximativ 30% mai mic faţă de iulie 2015).

Creşteri

Din analizele făcute de Comisia Centrală de Admitere rezultă faptul că unele domenii de licenţă au înregistrat o creştere a cererii faţă de admiterea din anul 2015, cum ar fi: Istoria, Psihologia şi Ştiinţele comunicării. De asemenea, după sesiunea din iulie de anul acesta, comparativ cu anul 2015, cea mai scăzută cerere s-a înregistrat la domeniile de licenţă: Inginerie forestieră, Inginerie industrială, Sociologie şi Arhitectură.

A doua sesiune de admitere pentru anul universitar 2016-2017 va începe în 5 septembrie. Pentru sesiunea de toamnă, Universitatea din Oradea va scoate la concurs 276 de locuri bugetate pentru studii universitare de licenţă şi aproximativ 3.600 de locuri cu taxă, iar pentru masterat vor fi disponibile 43 de locuri fără taxă şi în jur de 2.500 de locuri cu taxă.

,,Previzionăm că toate locurile bugetate vor fi ocupate la admiterea de toamnă’’, a declarat Ligia Burtă. Potrivit ei, Universitatea din Oradea va continua acţiunile de promovare a admiterii pentru sesiunea din septembrie 2016. Informaţiile şi filmele de promovare se vor publica pe portalul Media UO şi pe pagina de Facebook a Universităţii din Oradea.

Informaţiile privind calendarul de înscrieri şi oferta educaţională vor fi accesibile pe site-ul UO la adresa https://www.uoradea.ro/Admitere.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor