Peste 300 de şomeri angajaţi în urma „Burselor”

De Dan Birta
„Bursele” organizate de AJOFM Bihor se bucură de succes
„Bursele” organizate de AJOFM Bihor se bucură de succes - © FOTO: DAN BIRTA
Investiţiile făcute în organizarea celor două „Burse” ale locurilor de muncă se justifică prin numărul de persoane încadrate.

Potrivit informaţiilor furnizate de Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor, în urma celor două „Burse” organizate de agenţie în acest an au fost încadraţi în muncă peste 300 de şomeri bihoreni. În anul 2018, AJOFM Bihor a organizat „Bursa generală a locurilor de muncă”, în luna aprilie, şi „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”, în luna octombrie.

La prima „Bursă” au participat 68 de angajatori care au oferit 1.260 de locuri de muncă. Au participat 2.500 de persoane, fiind angajate 164 de persoane. La „Bursa absolvenţilor”, cei 75 de angajatori prezenţi au oferit 1.289 de locuri de muncă celor 1.490 de persoane prezente. Au fost angajate 142 de persoane.

Doar şomeri

Numărul persoanelor angajate în urma celor două „Burse” ar putea fi mai mare, dar AJOFM Bihor are date doar despre şomerii înregistraţi în baza de date a agenţiei. „Numărul angajărilor în urma «Burselor» este destul de bun în condiţiile actuale. La un astfel de eveniment costul organizării se ridică la circa 10.000 de lei. La 164 de persoane angajate rezultă o investiţie 61 de lei/persoană. Aceste persoane, din persoane asistate, beneficiare de ajutor de şomaj, devin contribuabili cu peste 800 de lei pe lună, chiar dacă sunt încadrate cu salariul minim pe economie, ceea ce reprezintă o profitabilitate bună”, este de părere Békési Csaba.

Acesta subliniază faptul că numărul angajărilor este mult mai mare. „Angajatorii adună CV-uri la „Burse” pentru a avea o bază de date pentru viitoarele posturi. Persoanele respective sunt chemate pentru interviu peste o lună sau două”, explică şeful AJOFM Bihor.

Pe de altă parte, acesta evidenţiază „şomajul rezidual”, fiind vorba despre aceleaşi persoane, care sunt prezente la toate evenimentele de angajare. „Sunt persoane foarte greu inserabile, foarte greu de angajat. Pe de altă parte sunt persoane care se angajează direct de pe băncile şcolilor, care nu mai trec să se înregistreze în baza noastră de date. Deşi ar putea beneficia de o primă de încadrare”, a precizat Békési Csaba.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !