Peste 40 milioane lei credit pentru parcările etajate

De Cristina Ghilea
1Comentariu
Peste 40 milioane lei credit pentru parcările etajate
Consiliul local a avut de aprobat, miercuri, contractarea unui credit de către Administraţia Domeniului Public, pentru realizarea parcărilor etajate de la Voinţa şi din curtea Spitalului Militar. Valoarea acestuia ar fi de peste 40 milioane lei.


Conform modelului parcării de pe Tribunalului, ADP SA va realiza investiţia după care o va preda, pentru exploatare, Primăriei.

„În contextul derulării de către Municipiul Oradea a unui portofoliu complex de proiecte de investiţii, societatea Administraţia Domeniului Public SA a fost mandatată pentru realizarea obiectivelor de investiţii „Construire clădire parcaje multietajate, Oradea, zona străzilor Academiei – George Bariţiu şi Construire clădire parcaje multietajate pe strada Braşovului Oradea. (…) Necesarul de finanţare pentru aceste proiecte poate fi asigurat prin contractarea de către ADP a unei finanţări echivalente costurilor proiectelor, cu garanţia Municipiului Oradea”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Cele două obiective sunt abia în faza proiectării, licitaţiile pentru realizarea documentaţiilor tehnice e publicată în SEAP şi cândva la începutul anului viitor se va face încredinţarea. Abia la finalul părţii birocratice, când se vor cunoaşte mai exact costurile, se va trece la licitarea pentru găsirea constructorilor, ne-a spus Liviu Andrica, directorul ADP.

Municipalitatea a apelat la acest model de finanţare în locul creditului – furnizor utilizat la parcarea de pe Tribunalului, pentru că, în temeiul noii legislaţii, acela este considerat neconcurenţial; o societatea mai puternică are mai mari şanse să acceseze un credit însă ceea ce se licitează este o lucrare de construire nu una de creditare.

Andrica spune că intenţia este de a accesa creditul respectiv pe o perioadă de cinci ani.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor