Peste 450 de concedieri în judeţul Bihor

Daciana Nica
Daciana Nica
Opt firme din Bihor au anunţat concedierea a 469 de salariaţi în februarie şi martie.

În lunile februarie şi martie, nu mai puţin de 469 de salariaţi au fost anunţaţi de către patroni să-şi caute alte locuri de muncă. Potrivit informaţiilor primite de la Daciana Nica, directorul excutiv adjunct al AJOFM Bihor, opt angajatori au depus notificări cu privirea la concedierile colective în februarie şi martie. „La unele dintre firme este vorba despre lipsa comenzilor, iar la altele despre eliminarea unor facilităţi”, a precizat Daciana Nica.

 Concedieri

 Cele mai multe concedieri le va face o firmă din Beiuş, SC Albatex, cu activitatea în domeniul confecţiilor. Este vorba despre concedierea a 100 de salariaţi din totalul de 230. Din acelaşi domeniu al confecţiilor, de la SC Maxim, mai există o notificare de concediere a 41 de persoane.

 Coreenii de la Hanil dau şi ei afară 56 de salariaţi din totalul de 825.

 Alte cinci firme, care aparţin fraţilor Micula, au făcut notificări pentru concedierea a 272 de persoane. Este vorba despre SC Original Prod SRL Ştei – 20 de persoane, SC Multipack SRL Păntăşeşti – 30 de persoane, SC Starmill SRL Păntăşeşti – 12 angajaţi, SC Transilvania Security – 60 de persoane şi SC European Food SA – 50 de angajaţi.

 Pe de altă parte, în luna ianuarie 2012 au fost încadrate, prin acţiuni de mediere, 392 de persoane dintre care 75% pe perioadă nedeterminată. „Unul dintre obiectivele importante ale ANOFM şi AJOFM Bihor este creşterea gradului de ocupare şi a competenţelor profesionale”, a subliniat reprezentantul AJOFM Bihor.

Ţinta pentru acest an este încadrarea a 8.800 de persoane.

 „În acest sens facem un apel la angajatori de a comunica locurile de muncă vacante în termen de cinci zile de la vacantarea acestora. În caz contrar, riscă amenzi cuprinse între 3.000 şi 5.000 de lei”, a declarat Daciana Nica.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !