Peste 5.400 de elevi, la „Târgul locurilor de muncă şi al orientării în carieră”

De Dan Birta
2Comentarii
Alin Iuhas şi Békési Csaba au prezentat ultimele date despre eveniment 
Alin Iuhas şi Békési Csaba au prezentat ultimele date despre eveniment 
În 23 – 24 octormbrie, elevii bihoreni vor afla informaţii despre meseriile pe care le-ar putea practica.

„Târgul locurilor de muncă şi al orientării în carieră” va fi un eveniment de mare anvergură. Dovadă sunt cei peste 5.400 de elevi din clasele a VIII şi a XII-a care şi-au anunţat participarea la evenimentul care va avea loc în zilele de 23 şi 24 octombrie, în Cetatea Oradea.

„«Târgul locurilor de muncă şi al orientării în carieră» face parte dintr-un proiect RO-HU 331 – CAREER, care este implementat de AJOFM Bihor, beneficiar fiind Societatea de binefacere Don Orione. Parteneri în proiect sunt Camera de Comerț și Industrie a județului Békés, Oficiul Guvernamental Békés și Fundația Județului Békés. Evenimentul se adresează tinerilor, cadrelor didactice şi părinţilor. De asemenea, se adresează angajatorilor, furnizorilor de formare profesională, şcolilor şi universităţilor”, a precizat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor, în cadrul unei conferinţe de presă organizată în comun cu inspectorul şcolar general Alin Novac Iuhas.

Participanţi

La eveniment şi-au anunţat participarea peste 50 de companii care îşi asumă rolul de a orienta tinerii în carieră şi de a prezenta procesele tehnologice din cadrul lor. Grupul ţintă al proiectului îl reprezintă tinerii cu vârsta peste 15 ani. AJOFM Bihor se bucură de o colaborare foarte bună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

„Târguri de orientare în carieră am făcut în fiecare an, dar niciodată de asemenea anvergură. Vom veni cu 5.461 de copii: circa 2.700 de elevi de clasa a VIII, tot atâţia de clasa a XII-a. Pe lângă numărul mare de participanţi, avem 20 de şcoli care-şi expun oferta educaţională (toate liceele tehnologice din Bihor). Ne dorim ca tinerii noştri să vadă clar ceea ce presupune o meserie. Vrem să reuşim să-i facem să îndrăgească o meserie”, a declarat Alin Novac Iuhas.

Pe lângă vizitele organizate ale şcolilor din judeţ, la eveniment sunt bineveniţi toţi elevii, părinţii şi profesorii care doresc să participe.

„Vizita elevilor va fi bine organizată. Transportul le va fi asigurat gratuit. Copiii vor fi preluați, de către un consilier din cadrul AJOFM, de la intrare, și vor fi informați cu privire la eveniment. Apoi, vor vizita standurile care îi interesează. O să avem o zonă în care se vor aplica teste de orientare în carieră, pe care le vom interpreta pe loc. De asemenea, din oră în oră, se va ține câte un workshop interactiv, la care ei vor putea participa. La plecare, participanții vor fi rugați să completeze un chestionar simplu și prietenos, care să ne ajute pe noi să îmbunătățim ediția următoare a evenimentului”, a informat Békési Csaba.

Evenimentul organizat la Oradea se doreşte să fie extins la nivelul întregii ţări.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor