Peste 5 milioane de lei pentru sălile de la Vulturul Negru

De Cristina Ghilea
2Comentarii
Peste 5 milioane de lei pentru sălile de la Vulturul Negru
Banii ar urma să vină dintr-un proiect cu finanţare internaţională.

La peste 5 milioane de lei este estimat costul reabilitării fostelor săli de cinema din Palatul Vulturul Negru. Finanţarea ar urma să vină în baza Planului integrat de dezvoltare urbană – obiectivul 3 Creşterea calităţii vieţii în cadrul polului de dezvoltare urbană, respectiv obiectivul 4 – Dezvoltarea serviciilor care stau la baza dezvoltării economice locale.

„Prin tema de proiectare s-a solicitat amenajarea în spaţiile deţinute de municipalitate a unui ansambu de încăperi care să permită organizarea de evenimente culturale. Acest deziderat nu intră în conflict cu destinaţia iniţială a spaţiilor care au fost proiectate şi realizate la începutul secolului XX ca spaţii destinate distracţiei, educaţiei şi culturii”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre aprobat în cea mai recentă şedinţă a deliberativului local.

Experţii propun revenirea la forma şi imaginea iniţială a spaţiilor, cu păstrarea maximală a materialului original. „Considerăm că proiectul propune o soluţie de restaurare corectă, care respectă obiectul de patrimoniu şi propune conservarea maximală a materialului original sau, în cazul în care acest demers nu mai este posibil, reconstituirea elementelor după modelul original”, mai spune raportul de specialitate.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor