Peste 50.000 de euro s-au adunat la Gala UNICEF din Timisoara

De M.S.
Peste 50.000 de euro s-au adunat la Gala UNICEF din Timisoara
UNICEF România, cu sprijinul Rotary Club Cetate Timișoara, a organizat vineri, Gala pentru educație. Scopul acestui eveniment a fost de a strânge fonduri pentru le oferi copiilor din comuna Sacoșu Turcesc, sat Berini, și din Măguri (Lugoj) condițiile necesare pentru a veni cu drag la școală și pentru a învăța. În cadrul acestei gale, organizatorii au adunat suma de 56.000 de euro.

Gala pentru educație este primul eveniment organizat de UNICEF în beneficiul copiilor din județul Timiș. Evenimentul Gala pentru educație este parte a campaniei de promovare a participării școlare lansată de UNICEF în anul 2010 Hai la Școală!. Scopul acestei campanii este de a contribui la prevenirea şi reducerea fenomenelor de absenteism şi abandon şcolar. Intervențiile UNICEF au loc la nivelul școlii, al familiei și al comunității. „Datorită generozității membrilor Rotary Club Cetate Timișoara și sponsorilor prezenți, Gala pentru educație a strâns suma de 56.000 de euro Mai sunt și alți copiii care au nevoie de sprijin pentru a putea merge la școală. De aceea, sperăm ca parteneriatul cu Rotary Club Cetate Timișoara să continue, iar Gala pentru educație să devină o tradiție în beneficiul copiilor din județul Timiș”, a declarat Edmond McLoughney, Reprezentantul UNICEF în România.

Andreea Marin Bănică, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF România, a fost gazda evenimentului. Momentul special al serii a fost licitația de păpuși, prezentată de Mihaela Călin, prezentatoarea Observatorului matinal de la Antena 1. Cinci copii ajutați de educatorii și profesorii lor, precum și designerii renumiţi au susținut Gala pentru educație, creând special câte o păpușă pentru acest eveniment. În total 10 păpuşi au fost licitate. Andreea Marin Bănică, a licitat pentru fiica ei păpușa „Andreea”, pentru suma de 1100 de lei, iar în numele ministrului educației Daniel Funeriu a adjudecat păpușa „Aprilie”, pentru suma de 2500 de lei. Cea mai scumpă păpuşă „Eden”, a fost adjudecată de Maria Grapini pentru suma de 5500 de lei.

Un alt moment deosebit al Galei a fost prezența întregii Echipe Poli Timișoara alături de antrenorul Vali Velcea și directorul sportiv Daniel Stanciu. Jucătorii au vrut să sprijine și ei copiii din județul Timiș să meargă la școală oferind pentru tombolă o minge cu semnăturile lor. Gheorghe Hagi, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF România, a oferit pentru licitație un tricou Galatassaray cu numărul 10, având semnătura sa. Prin bunăvoința lui Cosmin Grapini, în cadrul evenimentului a fost licitată și o minge donată de către Manchester United Foundation, cu semăturile jucătorilor Manchester United. A fost pentru prima dată când fundația Manchester United a trimis un obiect pentru a fi licitat în România.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !