Peste 5.500 de admişi la Universitate Oradea

Peste 5.500 de admişi la Universitate Oradea
ORADEA - Rezultatele parţiale ale admiterii la Universitatea din Oradea au adus un total de 5.674 admişi la cele 18 facultăţi din componenţă. Cu toate acestea au mai rămas şi locuri bugetate care nu au fost ocupate şi care vor fi scoase la concurs la admiterea din septembrie.

„În această sesiune de admitere avem admişi 1.624 de candidaţi pe locurile bugetate şi 4.050 de candidaţi pe locurile cu taxă şi au rămas libere un număr de 25 de locuri bugetate”, a informat Cornel Antal, rectorul Universitate Oradea. Dintre locurile fără plată rămase pentru toamnă 19 sunt la Facultatea de Medicină şi Farmacie, două sunt la Muzică, iar patru sunt pentru cetăţenii moldoveni care au absolvit liceul în România.

Interes mai mare

Spre deosebire de anul trecut la startul admiterii Universitate Oradea a înregistrat anul acesta mai multe dosare la cele 18 facultăţi. Dacă anul trecut au fost înregistrate 6.530 de dosare de înscriere, anul acesta au fost centralizate 6.619 de înscrieri. „Momentan suntem în plină perioadă de validări a admişilor şi vom avae o imagine mai clară după ce vom finaliza confirmările, după data de 6 august”, susţine rectorul Universitate Oradea, Cornel Antal.

Pe lângă candidaţii care au intrat prin concurs la Universitatea din Oradea au fost admişi direct şi cinci olimpici cu rezultate la olimpiadele şcolare naţionale şi internaţionale. Dintre aceştia doi au optat pentru Arte vizuale şi câte unul la Educaţie fizică şi sport, Inginerie Managerială şi Tehnologică şi Ştiinţe economice.

Valentin Teuca

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !