Peste 600 de joburi pentru români în UE

De Dan Birta
Reactualizat la:
1Comentariu
Tinerii sunt ajutaţi să se angajaze în UE
Tinerii sunt ajutaţi să se angajaze în UE
Tinerii cu vârsta între 18 şi 35 de ani sunt ajutaţi să se instruiască şi li se asigură cheltuielile de transport pentru interviu la noul loc de muncă.

Românii care îşi caută un loc de muncă sigur în UE au de unde alege. Pentru începutul anului 2018, site-ul mobilităţii europene, Eures, oferă peste 600 de locuri de muncă în ţări diferite, în domenii multiple, pentru o mare varietate de meserii şi grad de calificare.

Oferte

Astfel, din Spania există o ofertă pentru 150 de muncitori în agricultură, la munca pe câmp şi la ambalat în depozit. Nu este necesară cunoaşterea limbii spaniole. Salariul oferit este în jur de 6 euro brut/oră. Tot din Spania mai este o oferă pentru zece sudori şi un montator structuri din panouri metalice. Sudorii vor câştiga între 1.500 şi 1.800 de euro net/lună, dar trebuie să aibă cunoştinţe minime de limba spaniolă sau engleză.

Oferte bogate provin şi din Malta: 150 de şoferi de autobuz, zece operatori matriţe plastic şi cinci specialişti în vânzări televizate. Din Germania există, de asemenea, 71 de oferte de joburi variate: în domeniul HORECA, în construcţii, şoferi, programatori, etc. Pentru majoritatea posturilor este necesară cunoaştere limbii germane sau a limbii engleze. Şi din Belgia provin 28 de oferte de locuri de muncă, majoritatea pentru persoane cu studii superioare în domeniul ingineriei, domeniul IT, dar şi pentru şoferi de camion.

În Anglia este nevoie de şase croitori şi de cinci asistenţi medicali, iar în Slovenia de 30 de muncitori pentru asamblarea de componente auto. Lăcătuşii confecţii metalice şi sudorii se pot angaja în Olanda de unde provin câte 20 de oferte pentru fiecare meserie. Este necesară cunoaşterea limbii engleze sau germane, salariul oferit fiind de circa 410 euro brut pe săptămână. Lucrătorii în agricultură au la dispoziţie 100 de locuri de muncă la cules de mazăre în Danemarca.

Informaţii suplimentare despre locurile de muncă din UE pot fi obţinute de la consilierul Eures de la AJOFM Bihor, Simona Burdean.

Ajutor pentru tineri

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani pot fi ajutaţi să se angajeze într-o ţară din UE prin intermediul programului „Your first Eures job”. Este vorba de o schemă de mobilitate a locurilor de muncă din UE, care îşi doreşte să ajute tinerii din Europa să îşi găsească un loc de muncă sau oportunităţi de instruire la locul de muncă într-un alt stat membru, plus Norvegia sau Islanda.

Schema de mobilitate oferă cursuri de limbă sau alte forme de instruire. De asemenea, acoperă cheltuielile de transport pentru tinerii care aplică pentru locuri de muncă sau stagii, permiţându-le să participe la interviuri şi să se instaleze în alţă ţară membră UE pentru a începe lucrul la noul loc de muncă.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor