Peste 70 de hectare impadurite

Peste 70 de hectare impadurite
Pădurarii au împădurit şi nouă hectare din raza ocoalelor silvice.

70 de hecatre de împăduriri în fondul forestier propriu şi nouă hecatre din afara fondului forestier administrat de regie reprezintă o parte din activităţile desfăşurate de pădurarii Direcţiei Silvice Bihor în cadrul Lunii Plantării Arborilor. Pe lângă lucrările de împădurire specifice, Direcţia Silvică Bihor a organizat în cadrul Lunii Pădurii care a avut loc în perioada 15 martie -15 aprile, simpozioane, conferinţe, comunicări şi informări la nivelul ocoalelor silvice.

„În cadrul acestora au fost dezbătute probleme actuale şi de viitor referitoare la fondul forestier, regimul silvic, legislaţie silvică şi diferite probleme ridicate de populaţie”, a precizat Liviu Laza Matiuţă, directorul Direcţiei Silvice Bihor. De asemenea, au fost efectuate drumeţii cu copii în ariile protejate din custodia Direcţiei Silvice, au fost organizate concursuri şi competiţii având ca temă principală Pădurea, sursă de viaţă. În cadrul fiecărui ocol silvic au avut loc şi acţiuni de curăţenie în fondul forestier şi amenajarea izvoarelor, a traseelor şi amenajărilor turistice din fondul forestier.

Plantări

Direcţia Silvică Bihor îşi propune să regenereaze în primăvara acestui an o suprafaţă de 213 hectare din care 155 de hectare regenerări naturale şi 58 de hectare împăduriri. Pentru consolidarea plantaţiilor executate în anii anteriori, se vor executa completări pe o suprafaţă de 55,95 de hectare. Pentru realizarea acestu program se vor utiliza 550.000 de puieţi forestieri din 15 specii diferite. Piueţii provin din cele peste 50 de pepiniere pe care le are în prezent Direcţia Silvică Bihor. Regia are şi mai multe solarii unde sunt plantate răşinoase.

În prezent, DS Bihor are în administrare 130.000 de hectare de padure iar cele şase ocoale silvice private din judeţ- 90.000 de hectare.

S.Al.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !