Peste 700 de potenţiali ANL-işti

5Comentarii
Peste 700 de potenţiali ANL-işti
ORADEA - Înghesuială mare pentru puţinele locuinţe construite prin Agenţia Naţională a Locuinţelor pe Bdul Decebal, aflate încă în şantier. Peste 700 de persoane şi familii şi-au depus dosarele la Primărie pentru a cere chirie în cele 87 de locuinţe, ne-a declarat Mircea Oaie, şef în cadrul Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO).

Termenul de depunere a dosarelor a expirat în ultima zi a lunii trecute, dar verificările abia încep, spune angajatul Primăriei: „Urmează să verificăm fiecare dosar în parte, să vedem dacă s-au respectat actele cerute şi criteriile de acces, ca de exemplu vârsta. Urmează apoi verificările din teren, ca să vedem veridicitatea celor declarate”. Mircea Oaie se aşteaptă la dificultăţi în această etapă, cu atât mai mult cu cât între solicitanţi se află şi rezidenţi în satele din jurul Oradiei, din perimetrul Zonei metropolitane.
Pasul următor ar fi cuantificarea informaţiilor din teren şi întocmirea punctajului, care va ordona pe puncte solicitanţii şi va stabili cine primeşte casă şi cine nu.
Lista, atât cu cei admişi cât şi cu cei respinşi, va ajunge pe masa consilierilor locali în februarie anul viitor. „După ce primeşte acordul consilierilor locali, noi am vrea să trecem la distribuirea locuinţelor”, spune Mircea Oaie.

Sub 35 de ani
Criteriile după care se judecă cererile sunt cuprinse în regulamentul adoptat de consilieri. Punctajele acordate avantajează cuplurile sub 35 de ani, căsătorite, cu studii superioare, cu copii, eventual ieşite dintr-un orfelinat.
Solicitantul unei locuinţe ANL dintre cele ce se construiesc pe Bdul Decebal trebuie să nu fi avut în proprietate o altă casă. Această prevedere nu se referă la locuinţele pierdute în urma unei acţiuni de partaj sau la cele naţionalizate. Din acest an, la propunerea aleşilor, pot primi apartament ANL şi cei care-şi au domiciliul în Zona metropolitană a Oradiei (Nojorid, Oşorhei, Sânmartin, Sântandrei, Biharea, Borş, Cetariu şi Paleu), dar au un loc de muncă în Oradea. Sunt favorizate şi cuplurile care momentan stau în chirie, dar au cereri pentru ANL mai vechi de patru ani.

 

Cristina Ghilea5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor