Peste 700, urmează încă peste 1600

De Otilia Șandor
Peste 700, urmează încă peste 1600
Zile de foc şi la Poliţia Bihor. Peste 700 de copii au fost marţi la sediul Poliţiei din Parcul Traian, ca să se bucure şi să înveţe despre cum se pot proteja în viaţă.


În cadrul săptămânii „Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, marţi au fost la poliţişti peste 700 de copii care au dorit să înveţe din tainele meseriei de poliţist, dar şi să asiste la programul pregătit special pentru ei.

Cum era de aşteptat, copiii au rămas fascinaţi de demonstraţiile câinilor de serviciu ai poliţiştilor bihoreni, dar şi de simulările de intervenţie rapidă ale mascaţilor – poliţişti de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale. Elevii au fost încântaţi „să-şi vâre nasul” în dotările laboratorului criminalistic mobil, pe care au avut ocazia să îl studieze îndeaproape, supravegheaţi de specialiştii Serviciului Criminalistic.FOTO_10_SCOALA_ALTFEL_LA_POLITIA_BIHOREANA

Motocicleta şi autoturismele aflate în dotarea Serviciului Rutier au fost puncte de atracţie forte pentru copiii mici şi mari veniţi în vizită la Poliţie. Tot marţi, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei ai Biroului Poliţiei de Proximitate i-au implicat pe copii în concursurile preventive „Prevenirea la cutie”, „Ghiceşte indicatorul de circulaţie” şi în concursul preventiv „Roata Norocului”. Liceenii au primit de la poliţişti oferta educaţională a unităţilor specializate ale Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul Campaniei preventive „Şi tu poţi deveni poliţist”.

Peste 1600 de copii sunt aşteptaţi să treacă pragul Poliţiei Bihorene marți și miercuri şi să fie implicaţi, la rândul lor, într-o serie de concursuri cu caracter educativ – preventiv, sesiuni de informare, vizionări de filme educativ – preventive şi, totodată să asiste la demonstraţiile poliţiştilor bihoreni.
Vizitatorii poliţiştilor nu au plecat cu mâinile goale, ci cu materiale „didactice”, poliţiştii pregătindu-le peste 1.000 de pliante, 600 de orare şi 250 de broşuri cu conţinut preventiv.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !