Peste 85% au promovat

Peste 85% au promovat
ORADEA - Sesiunea iunie-iulie 2008 a examenului de Bacalaureat a ajuns la finalul susţinerii probelor, iar rezultatele relevă o promovabilitate de 85,7% în judeţul nostru.

„Am avut 7.099 de candidaţi înscrişi dintre care s-au prezentat la probe 6.901 de absolvenţi. Pe lângă cei 198 de neprezentaţi am avut un număr de 15 eliminaţi şi 972 de candidaţi respinşi”, ne-a informat Ioan Şereş, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Spre deosebire de alţi ani nu a fost înregistrată nicio medie de 10 curat, dar înschimb mai bine de două treimi dintre mediile promovaţilo s-au situat peste nivelul mediei 8.

Eliminaţi mai mulţi

Comparativ cu anul trecut sesiunea de acum a fost mai agitată din punct de vedere al incidentelor, dar ar putea înregistra rezultate mai bune. Dacă anul trecut au fost înregistrate doar două cazuri în care s-a dispus eliminarea candidaţilor, acum au fost înregistrate nu mai puţin de 15 situaţii mai deosebite. Dintre acestea doi candidaţi de la Şuncuiuş au fost eliminaţi dinexamen pentru că au copiat de pe fiţuici, la pachet cu profesorii asistenţi, cinci candidaţi de la Colegiul Tehnic „Transilvania” au fost depistaţi cu diferite metode de fraudare-fiţuici şi head-set, iar lucrările a doi candidaţi au fost anulate pentru că au schimbat subiectele.

Cu toate că rezultatele sunt destul de bune au fost înregistraţi şi 23 de candidaţi care au promovat cu note mai mari de cinci, minimul stabilit de metodologie, dar care nu au reuşit o medie mai mare de şase, necesară promovării examenului. Dacă numărul eliminaţilor a fost mai mare acum, numărul contestaţiilor a fost mai mic. Au fost înregistrate un număr de 843 de contestaţii, marea majoritate la limba română şi la matematică.

Vali Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !