Peste 8500 de locuri la Universitatea din Oradea

1Comentariu
Peste 8500 de locuri la Universitatea din Oradea
Senatul Universităţii din Oradea a aprobat, joi, metodologia organizării concursului de admitere 2012, studii universitare de licenţă şi masterat.

Oferta educaţională a Universităţii din Oradea este, în acest an, de 5533 de locuri pentru studiile universitare de licenţă şi 3038 pentru masterat.

,,Aceasta este capacitatea totală de şcolarizare a instituţiei pentru cele două cicluri de studii. Numărul de locuri bugetate se va cunoaşte abia după ce acestea vor fi stabilite de Ministerul Educaţiei’’, a declarat Olimpia Popoviciu, purtătorul de cuvânt al Universităţii din Oradea.

Taxe

Potrivit acesteia, doar taxa de înmatriculare a studenţilor a crescut cu 20 de lei fata de anul trecut : de la 80 de lei la 100 de lei.

Taxa de înscriere la concursul de admitere este de 150 de lei, la fel şi cea pentru contestaţii.

Taxa de procesare pentru studenţii străini este de 150 de euro.

Orfanii de ambii părinţi, cei aflaţi în centrele de plasament sau case de tip familial, cei ai căror părinţi sunt angajaţi au Universităţii din Oradea şi cei care au părinţi cadre didactice în activitate sunt scutiţi de taxa de înscriere, cu condiţia ca aceştia să nu fi depăşit vârsta de 25 de ani.

Calendar înscrieri

Startul concursului de admitere va fi dat în 16 iulie. Candidaţii care optează pentru o facultate la care se susţin probe de concurs se vor înscrie în perioada 16 – 23 iulie. În perioada 16 – 27 iulie are loc înscrierea candidaţilor la facultăţile care nu susţin probe de concurs.

Din 25 până în 27 iulie, vor fi susţinute probe la specializările la care se organizează probe de concurs.

,,Dosarul de înscriere la concurs nu va mai cuprinde foaia matricolă pentru absolvenţii de liceu, cu bacalaureatul luat, respectiv suplimentul la diplomă pentru absolvenţii de studii universitare de licenţă. Aceste documente nu mai sunt necesare întrucât la admitere nu se mai ţine cont de mediile obţinute pe parcursul anilor de studii’’, a subliniat Olimpia Popoviciu.

Înscrierile se vor face la secretariatele facultăţilor, între orele 9.00 şi 16.00, iar sâmbăta şi duminica între orele 9.00 şi 12.00.

,,Pentru afişarea rezultatelor şi confirmări se va urmări calendarul propriu al fiecărei facultăţi’’, a precizat Olimpia Popoviciu.

Metodologia admiterii la Universitatea din Oradea poate fi consultată la următoarele adrese :

http://www.admitereuo.ro/images/admitere_2012/metodologie-admitere-uo-2012-licenta-masterat.pdf

Criteriile de admitere: licenţă – http://www.admitereuo.ro/images/admitere_2012/licenta_2012/criterii-admitere-licenta.pdf

: masterat – http://www.admitereuo.ro/images/admitere_2012/master_2012/criterii-admitere-master.pdf

Crina Dobocan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor