Peste 87% dintre candidații la funcțiile de directori, declarați admiși

De Alexandru Guiaș
Procentaj mare în rândul celor declarați admiși
Procentaj mare în rândul celor declarați admiși
Acesta este concluzia trasă în urma rezultatelor concursului pentru ocpuarea funcțiilor de directori în unitățile de învâțământ preuniversitar din Bihor.

În Bihor 180 de unități de învățământ au scos la concurs postul de director general, iar 102 pentru cel de director adjunct. Concursul pentru funcțiile de directori s-a desfășurat în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie și la el s-au înscris 255 de candidați și s-au depus 279 de cereri (196 pentru funcția de director general şi 83 pentru cea de adjunct). Cele mai dorite funcții de directori fiind cele de la Gojdu și Eminescu, licee care de fapt vor avea noi șefi. Astfel, la Gojdu, au concurat trei profesori petru fotolliul de director, însă cel mai mare punctaj la luat Florin-Liviu Nicoară (fost inspector școlar) – 135,4 puncte, care va fi noul șef al liceului. Acesta o va avea ca și adjunct pe Dorina Iova, care a avut cel mai mare punctaj din cei patru participanți la concurs – 131,25 puncte. Liana Papagiannis (actuala directoare), a candidat și ea pentru ambele funcţii, însă punctajul ei a fost inferior (115,5 puncte) celor doi candidați declarați admiși.

La Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din cei doi candidați care s-au luptat pentru funcţia de director, a câștigat Livia Muntean, care a avut cel mai mare punctaj, 143,125 puncte, în timp ce fosta directoare Cristina Marian a avut 131,05 puncte. Director adjunct va fi Ioan Cadar care a avut cel mai mare punctaj – 124,725 puncte, față de competitorul său.

Unii vor directori, dar nu oriunde

Au existat candidați care și-au depus candidatura pentru pentru două, trei s-au chiar patru școli, în schimb pentru șefia a 19 unități din județ nu s-a înscris nici un participant. Cele 19 unități de învățământ la care nu s-a înscris nici un candidat la concursul pentru funcțiile de ditrector general și director adjunct sunt: Școlile generale din Călugări, Cheresig, Remetea, Şerani, Viişoara, şi Şcoala primară nr. 1 Pocola, Sălişte de Vaşcău, Şinteu, Tarcea, Buduslău, Curăţele, Lăzăreni; Şcoala Gimnazială „Balasko Nandor” din Sălacea; Şcoala Gimnazială „Bocskay Istvan” din Cherechiu; GPP „Floare de Colţ” din Beiuş; GPP „Toldi” din Salonta, GPP nr. 1 din Beiuş; Colegiul Tehnic „Unirea” din Ştei; Şcoala Gimnazială „Lucreţia Suciu” din Oradea.

Conform calendarului organizării și desfășurării concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar, Inspectoratului Județean (ISJ) Bihor a afișat rezultatele înainte de contestații. Astfel, după susținerea probei scrise, procentul candidaților declarați admiși în județul Bihor a fost de 82,33%. În ceea ce privește probele de evaluare a curriculumului vitae și a celor de interviu, au fost evaluați 205 candidați. La proba CV–ului au fost declarați admiși 188, iar la proba interviului 179. „În concluzie, procentul candidaților declarați admiși în județul Bihor, la ultimele două probe (evaluare CV/proba interviului), este de 87,32 %. Candidații nemulțumiți de rezultate pot depune contestații în perioada 21-23 noiembrie, urmând ca acestea să fie soluționate în perioada 24 noiembrie – 9 decembrie”, se arată în comunicatul ISJ Bihor.

Conform ISJ Bihor, rezultatele finale vor fi afișate pe 9 decembrie, iar validarea acestora va avea loc în 16 decembrie, de Consiliul de Administrație al Inspectoratului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !