Peste 9.200 carnete de muncă neridicate la ITM Bihor

Peste 9.200 carnete de muncă neridicate la ITM Bihor
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor face un apel către titularii carnetelor de muncă aflate în evidenţa instituţiei să se prezinte pentru ridicarea lor.

„Având în vedere faptul că în prezent în evidenţele ITM Bihor există un număr de 9.263 carnete de muncă neridicate de către agenţii economici în vederea redistribuirii acestora foştilor salariaţi sau actualilor salariaţi, aducem la cunoştinţă titularilor acestora sau persoanelor împuternicite de către aceştia că se pot prezenta la sediul din Oradea al ITM Bihor în vederea preluării carnetelor de muncă cu cererea şi documentul de identitate al titularului carnetului de muncă sau, după caz, documentul de identitate al persoanelor împuternicite de către titulari, în original”, se spune într-un comunicat al ITM Bihor.

Carnetul de muncă, completat până la data de 31.12.2010 este un document foarte important, deoarece atestă activitatea desfăşurată de salariat în domeniul privat, durata activităţii, salariul, vechimea în meserie, specialitate, respectiv vechimea în muncă până la data de 31.12.2010, prezentarea acestuia , în original, fiind obligatorie la casele judeţene de pensii, la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, etc. în vederea obţinerii drepturilor care se cuvin salariaţilor urmare pensionării, stabilirii indemnizaţiei de şomaj, etc.

Lista agenţilor economici/titularilor care nu au ridicat de la I.T.M. Bihor carnetele de muncă se găseşte pe site-ul instituţiei: www.itmbihor.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !