Peste 900 de polițiști asigură ordinea de Paște și în minivacanța de 1 Mai

De Bihon.ro
5Comentarii
Peste 900 de polițiști asigură ordinea de Paște și în minivacanța de 1 Mai
© Foto: arhivă
Peste 900 de poliţişti bihoreni vor fi la datorie de Paște și în minivacanța de 1 Mai pentru a asigura liniştea şi siguranţa cetăţenilor.

Pentru ca toţi credincioşii să sărbătorească cum se cuvine, în perioada 26 aprilie – 2 mai, în contextul sărbătoririi Paştelui Ortodox, a Zilei Internaţionale a Muncii şi Zilei Internaţionale a Tineretului, 900 de poliţişti bihoreni de la ordine publică, poliţie rutieră, arme, economic, investigaţii criminale, transporturi și de la alte structuri se vor afla în stradă și în proximitatea lăcaşurilor de cult sau a locurilor unde au loc manifestări publice circumscrise acestor sărbători.

Zilnic, peste 100 de patrule de siguranţă publică, pedestre şi auto vor acţiona pe raza județului Bihor pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

De asemenea, vor fi instituite dispozitive mixte de ordine și siguranță publică, în zona lăcașurilor de cult din județul Bihor. Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

La datorie în Noaptea de Înviere

La bisericile şi lăcaşele de cult bihorene se vor desfăşura şi în acest an slujbe şi ceremonii religioase, manifestări cu număr mare de participanţi, iar în zonele adiacente bisericilor se preconizează o mare aglomerare cu autoturisme.

Astfel, poliţiştii de ordine publică şi poliţie rutieră vor acţiona în toate localităţile în care se vor oficia slujbe religioase, pentru a preveni infracţiunile cu violenţă de orice fel, tâlhăriile, furturile din buzunare şi actele de profanare a locurilor de cult și pentru menţinerea ordinii publice pe timpul desfăşurării slujbelor religioase.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pe drumurile publice, în zona lăcaşurilor de cult religios, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone.

Poliţiştii rutieri bihoreni vor fi prezenţi în trafic, la orele de vârf, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi aparatura radar din dotare.

Poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători, precum şi în staţii, triaje de cale ferată și la aerogară.

În acelaşi timp, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi în vederea evitării producerii oricăror evenimente deosebite, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor va fi asigurată o rezervă de intervenţie care va avea în componenţă şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

„Suntem la datorie! Când aveţi nevoie de noi, apelaţi cu încredere 112 – Apelul Unic de Urgenţă!”, este îndemnul comisarului șef al IPJ Bihor, Alina Dinu.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor