Peste o sută de accidente lunar

Peste o sută de accidente lunar
La ultima sa întâlnire cu ziaristii, seful Inspectoratului Politiei Judetului (IPJ) Bihor a precizat ca a crescut numarul de accidente pe luna, de la 110 la 126, principalele cauze fiind depasirea limitelor legale de viteza si condusul sub influenta bauturilor alcoolice.

Pe de alta parte, comisarul Liviu Popa a mai declarat ca numarul decedatilor în accidente rutiere a scazut de la 48, în septembrie, la 33 în luna trecuta.

Mai atenti în Oradea

„Fac un apel la soferi sa aiba mai mult bun-simt îndeosebi în Oradea, în aceasta perioada când din cauza lucrarilor la infrastructura traficul a devenit foarte aglomerat în unele zone”, a mai spus inspectorul-sef al IPJ Bihor.

De altfel, Serviciul Politiei Rutiere a devenit foarte activ, organizând aproape zilnic actiuni preventive de amploare atât pe strazile din municipiu, cât si pe drumurile nationale din judet.

Astfel, la mijlocul saptamânii trecute, politistii de la Circulatie si-au facut iarasi „norma” zilnica de peste 200 de amenzi. Din cele 243 de sanctiuni contraventionale aplicate în cadrul actiunii, 77 s-au acordat vitezomanilor, sapte pentru depasiri neregulamentare si una pentru conducere sub influenta alcoolului.

Cristian Horgos

Taguri: