Peste un miliard de euro prin SAPARD

Peste un miliard de euro prin SAPARD
ORADEA - Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a efectuat până în prezent plăţi de peste un miliard de euro către beneficiarii Programului SAPARD.

„Deşi am început cu anumite impedimente Programul SAPARD, absorbţia fondurilor a cunoscut o creştere semnificativă în etapa de finalizare a Programului, în mod deosebit începând din anul 2005”, a declarat Cornelia Harabagiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Din totalul fondurilor alocate prin SAPARD pentru dezvoltare rurală şi agricultură, respectiv 1,49 miliarde de euro, APDRP a autorizat deja cereri de plată în valoare de 1,05 miliarde de euro solicitate de către beneficiarii SAPARD. Astfel, pentru cei 4.711 beneficiari SAPARD, au fost efectuate plăţi în procent de 67% din totalul fondurilor. „Plăţile de peste 1 miliard de euro au fost efectuate din alocările anuale de finanţare începând cu anul 2000 şi sfârşind cu Acordul Anual de Finanţare 2004. În acelaşi timp, trebuie să continuăm eforturile de efectuare a plăţilor pentru ultimele două acorduri, respectiv pentru anii 2005 şi 2006, pentru care termenul final de plată este 31 decembrie 2008”, a subliniat Cornelia Harabagiu.

Dan Birta



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !