Pestera Ursilor – locuri de recreere

Pestera Ursilor – locuri de recreere
Pestera Ursilor a fost descoperită în 1975, cu ocazia unei dinamitări executate la cariera de marmură din zonă. Este unul dintre principalele obiective turistice ale Munţilor Apuseni, ea aflându-se în judetul Bihor, în imediata apropiere a localităţii Chişcău, comuna Pietroasa, la o altitudine de 482 m.

   Se poate ajunge la peşteră cu trenul, pe linia ferată Oradea – Vaşcău, până la staţia Beius sau Sudrigiu, iar de acolo cu mijloacele de transport în comun; cu maşina accesul este posibil pe DN 76 Oradea – Deva + DJ 763 Chişcău (14 km).
   Linia ferată Oradea – Vaşcău nu este funcţională de mai mulţi ani. Accesul se face numai auto. Se poate ajunge la Sudrigiu pe DN 76 Oradea – Deva. De la Oradea sunt autobuze până la Pietroasa. Se coboară la intersecţia de după comuna Bunteşti şi se urmează drumul din dreapta. Din Beiuş sunt autobuze până în Chiscau.

  Comuna Chişcău dispune de câteva pensiuni unde vă puteţi odihni şi puteţi mânca:

  Pensiunea Mance – aflată pe strada Principală nr. 124, se situează la 1 km de Peştera Urşilor. Mai exact, pensiunea se află la intratrea în satulChişcău pe partea stângă. Dispune de 5 camere, terasă, încălzire centrală, apă caldă non-stop, parcare interioară, acces la bucătărie utilată. Tariful standard este de 80 de lei pentru o cameră dublă. Număr de telefon: 0740 237 233
  Vila Matei – aflată pe strada Principală nr.20 A, situată la 1 km de Pestera Ursilor. Vila dispune de 4 camere, baie, bucătărie complet utilată, internet, tvs, televizor LCD în fiecare cameră, apă caldă, încălzire proprie, închirieri ATV-uri pentru distracţie, condiţii de lux. Telefon: 0767 149 478

  Pensiunea Soraly – situată pe strada Principală nr.12, la aprox. 1 km dePestera Ursilor. Pensiunea se află pe partea dreapta a satului Chişcău. Dispune de 5 camere, transport auto, internet wireless, râu în curte, internet prin cablu, parcare, jacuzzi, living, livadă, beauty center, baie pe hol, încălzire centrală, aer condiţionat, TV. Tariful standard este de 80 de lei pentru o cameră dublă. Număr de telefon: 0728 752 397.

Pestera Ursilor, legenda

Pestera Ursilor, legenda

Căi de acces către Peştera Urşilor

Pestera Ursilor – o oază de linişte la Chişcău

Galeriile din Pestera Ursilor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !