Peşti şi porci confiscaţi de DSVSA Bihor

DSVSA Bihor a intensificat controalele în ultima perioadă a anului 2009.

În ultima parte a anului 2009, reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor au desfăşurat numeroase controale. „În această perioadă ne-am  concentrat asupra activităţilor specifice sezonului sărbătorilor de iarnă, respectiv circulaţia şi sacrificarea animalelor, în special porcine şi peşte viu, şi condiţiile de depozitare, manipulare, procesare şi comercializare a alimentelor specifice sezonului”, a precizat Mircea Gelu Budău, directorul coordonator al DSVSA Bihor.

Pentru a fi cât mai eficienţi inspectorii sanitari veterinari au format echipe mixte care au efectuat controale în trafic pe principalele artere ale judeţului, dar şi în principalele puncte de trecere a frontierei de stat. În plus atât în punctul de trecere a frontierei Borş, cât şi în punctul de trecere a frontierei Salonta s-au instituit puncte de control sanitar veterinar permanente, care verifică toate transporturile de animale şi alimente.

Amenzi

Neregulile nu au contenit să apară. „Cu toate că s-a constat o reducere semnificativă a transporturilor ilegale totuşi au mai fost depistate cazuri”, a punctat directorul DSVSA.

Este cazul unui maramureşean care care transporta 12 porci graşi fără documente sanitar-veterinare. De asemeanea, un orădean a fost depistat în trafic trasportând aproximativ 200 kg peşte mort, în saci de polietilenă, peşte care urmă să fie comercializat ca peşte viu în pieţele agroalimetare din Oradea. Tot în perioada anterioară Revelionului, DSVSA Bihor a efectuat o acţiune de verificare a comercianţilor de peşteviu din cadrul Minicipiului Oradea. Au fost verificaţi peste 25 operatori de industrie alimentară care comercializau peşte viu, din care la 10 s-au depistat nereguli. În urma acestor acţiuni au fost aplicate şapte avertismente şi trei amenzi contravenţionale. Peste 50 kg de peşte au fost confiscate.

Simona Albinaru

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !