PET/CT Oradea, unic acreditat în ţară (P)

Reactualizat la:
2Comentarii
PET/CT Oradea, unic acreditat în ţară (P)
Centrul Pozitron Diagnosztika din Oradea a demonstrat treptat că investigația PET/CT are un rol hotărâtor în diagnosticul oncologic.

Metoda PET/CT s-a născut din combinarea tomografiei computerizate cu tomografia cu emisie de pozitroni și ofera informații suplimentare nu doar în legătură cu anatomia organelor, ci și în legătură cu metabolismul țesuturilor, fiind recomandată inclusiv pentru diagnosticarea preventivă și recunoaștere timpurie a bolilor neoplazice.

După cinci ani de activitate, pe parcursul cărora aproximativ 5000 de oameni din toată România au beneficiat de investigaţii PET/CT la cele mai înalte standarde, Centrul PET/CT Oradea a primit o acreditare specială, în premieră în România, care îi confirmă profesionalismul activităţii medicale.

Acest tip de acreditare EANM Research Ltd (EARL) a fost lansat în 2010 şi se acordă doar centrelor europene de excelenţă în diagnosticarea cancerului. Precizăm faptul că acreditarea EARL este acordată de către membrii Comitetului Executiv al Asociației Europene de Medicină Nucleară, sub egida Asociaţiei Europene de Medicină Nucleară, cu aprobarea Organizaţiei Europene pentru Cercetarea şi Tratamentul Cancerului (EORTC).

De reţinut şi faptul că EARL oferă suport științific prin Consiliul Științific Consultativ, în cadrul căruia experți de top în medicina nucleară asigură coordonarea pe probleme științifice.

Centrele care primesc acreditarea sunt şi ulterior monitorizate de către experți selectaţi din diferite țări pentru a fi eligibile si a participa la studii și trialuri de cercetare multicentrice.

Importanţă

Prin acreditarea conferită centrelor medicale specializate în diagnosticarea cancerului prin metode nucleare, experţii europeni (fizicieni, medici și oameni de știinţă din instituțiile de conducere europene) confirmă practic calitatea serviciilor medicale prestate de acestea şi le oferă posibilitatea de a avansa inițiative științifice, dar şi proiecte de cercetare clinică.

Centrul Pozitron Diagnosztika din Oradea dispune de o echipă de medici cu o înaltă reputație și experiență profesională și are posibilitatea evaluării comparative cu examenele anterioare.

Prin selectarea unor astfel de centre acreditate, se urmăreşte îmbunătățirea aplicării medicinei nucleare în cadrul Uniunii Europene şi stimularea imagisticii moleculare, astfel încât acesta să devină o modalitate standard de diagnostic in medicina clinică.

Acordarea acestei acreditări Centrului PET/CT Pozitron Diagnosztika din Oradea înseamnă o garanţie în plus pentru pacientii care îi trec pragul pentru a fi investigaţi, întrucât acuratețea examinărilor si stabilirea unui diagnostic corect va permite alegerea unui tratament adecvat sporind sansa la o viaţă mai bună şi mai lungă.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor