PET/CT Oradea, unic acreditat în ţară (P)

Reactualizat la:
PET/CT Oradea, unic acreditat în ţară (P)
Centrul Pozitron Diagnosztika din Oradea a demonstrat treptat că investigația PET/CT are un cuvânt hotărâtor în diagnosticarea oncologică. Metoda PET/CT s-a născut din combinarea tomografiei computerizate cu tomografia cu emisie de pozitroni și asigură informații suplimentare nu doar în legătură cu anatomia organelor, ci și în legătură cu metabolismul țesuturilor, fiind recomandată inclusiv pentru diagnosticarea preventivă și recunoaștere timpurie a bolilor neoplazice.

După cinci ani de activitate, pe parcursul cărora aproximativ 5000 de oameni din toată România au beneficiat de investigaţii PET/CT la cele mai înalte standarde, Centrul PET/CT Oradea se află pe punctul de a primi o acreditare specială, în premieră în România, care îi confirmă profesionalismul activităţii medicale.

Astfel, Centrul PET CT din Oradea aşteaptă zilele acestea confirmarea acreditării EANM Research Ltd (EARL). Acest tip de acreditare a fost lansat în 2010 şi se acordă doar centrelor europene de excelenţă în diagnosticarea cancerului. Precizăm faptul că acreditarea EARL este acordată de către membrii Comitetului Executiv al Asociației Europene de Medicină Nucleară, sub egida Asociaţiei Europene de Medicină Nucleară, cu aprobarea Organizaţiei Europene pentru Cercetarea şi Tratamentul Cancerului (EORTC).

De reţinut şi faptul că EARL oferă suport științific prin Consiliul Științific Consultativ, în cadrul căruia experți de top în medicina nucleară asigură coordonarea pe probleme științifice.

Centrele care primesc acreditarea sunt şi ulterior monitorizate de către experți selectaţi din diferite țări pentru ca să fie eligibile de a participa şi la studii și trialuri de cercetare multicentrice.

Importanţă

Prin acreditarea conferită centrelor medicale specializate în diagnosticarea cancerului prin metode nucleare, experţii europeni (fizicieni, medici și oameni de știinţă din instituțiile de conducere europene) confirmă practic calitatea serviciilor medicale prestate de acestea şi le oferă posibilitatea de a avansa inițiative științifice, dar şi proiecte de cercetare clinică.

Centrul Pozitron Diagnosztika din Oradea dispune de o echipă de medici cu o înaltă reputație și experiență profesională și are posibilitatea evaluării comparative cu examenele anterioare care se pot efectua chiar in clinica. Centrul dispune și de aparatură ecografică de ultima generație și asigură un diagnostic rapid și concludent efectuând zilnic, fără așteptare, atât explorări PET/CT sau doar CT, cât și ecografii.

Prin selectarea unor astfel de centre acreditate, se urmăreşte îmbunătățirea aplicării medicinei nucleare în cadrul Uniunii Europene şi stimularea imagisticii moleculare, astfel încât acesta să devină o modalitate standard de diagnostic in medicina clinică.

Pentru Centrul PET/CT Oradea, acordarea acestei acreditări va însemna o garanţie în plus oamenilor care îi trec pragul pentru a fi investigaţi întrucât acuratețea examinărilor de aici le va spori dreptul la o viaţă mai bună şi mai lungă, tocmai prin punerea unui diagnostic corect şi adecvat, pe baza acestor investigaţii de calitate europeană de top.