Petcu a fost validat de AGA

7Comentarii
Adrian şi Gheorghe Alexandrescu
Adrian şi Gheorghe Alexandrescu
Conducerea FC Bihor a început să facă economii la chirii şi prime de joc.

Prima conferinţă de presă organizată de noua conducere a FC Bihor s-a derulat marţi, după şedinţa cu membrii Adunării Generale a Acţionarilor. Conform aşteptărilor, antrenorul Ioan Petcu a fost validat în funcţia de principal, remuneraţia lui fiind stabilită la suma de 18.000 de dolari pe an. Antrenorul va avea prime simple, va fi cazat într-o garsonieră mobilată şi utilată şi i se va deconta două drumuri, pe lună, spre Hunedoara. Secundul Horia Rădulescu şi antrenorul cu portarii vor avea un salariu lunar de 2.100 lei, net.

Preşedintele Alexandrescu a dezvăluit că a cules referinţe despre Ioan Petcu din mai multe părţi: „Este adevărat că am vorbit şi cu Ioan Andone, dar am mai cerut referinţe şi de la Sânnicolau Mare şi de unde am considerat că este nevoie. Referinţele sunt bune, este un om serios care vrea să facă treabă, dar timpul şi rezultatele vor vorbi pentru el”. În contractul antrenorului principal este stipulată clauza, conform căreia la finalul sezonului 2009/2010 se vor analiza rezultatele, iar în funcţie de concluziile membrilor AGA se va decide dacă Petcu va continua şi în anul al doilea la FC Bihor. Alexandrescu a explicat şi de ce obiectivul echipei este menţinerea în Liga a II-a: „posibilităţile financiare limitate şi faptul că la finele campionatului 2009/2010 vor retrograda cinci echipe”.

Puşi pe economii

Gheorghe Alexandrescu a precizat că la club se află în curs de derulare un audit pentru a afla situaţia financiară exactă existentă la FCB. Până atunci, prin deciziile luate se încearcă reducerea cheltuielilor. „În sezonul trecut au fost închiriate 18 apartamente, dintre care în 16 locuiau doar un singur jucător. Se cheltuiau 2.980 de euro pe lună, iar acum după renunţarea la câţiva jucători şi comasarea celor rămaşi vom cheltui 650 euro pe o lună. De asemenea, în campionatul trecut au fost aprobate prime duble pentru preşedinte, vicepreşedinte şi trei antrenori, iar în turul de campionat fiecare a primit câte 5.800 de euro. Am decis ca nimeni să nu mai aibă prime duble”, a precizat Alexandrescu senior. Un alt capitul unde se doreşte să se facă economie este cel al alimentaţiei, preşedintele fiind mandatat de membrii AGA să găsească variante mai ieftine unde jucătorii să servească masa.

Rezilieri de contracte

Singurul jucător care şi-a reziliat deja contractul cu FC Bihor este Răzvan Radu, care a renunţat la drepturi financiare de circa 3.000 de euro. Pe picior de plecare sunt Baiano, Şomodean, Sânmărtean, Tomaz, Mihu şi Lorincz, cu care s-a ajuns la un acord verbal, toţi solicitând drepturile salariale la zi. Astăzi sunt aşteptaţi din Brazilia, Ayza şi Lucas, cărora li se va propune rezilierea angajamentelor. Nu vor mai lucra la FC Bihor nici foştii antrenori de la prima echipă, Viz Zoltan, Mircea Fodor şi Dorin Mudura. „Ei au contracte de consultanţă sportivă şi AGA a decis rezilierea lor”, a precizat Alexandrescu sr.

Vicepreşedintele Adrian Alexandrescu a explicat că lui Vig i s-a propus un post la Centrul de copii şi juniori, dar fostul principal a refuzat: „A zis că îi va fi greu să revină la copii şi juniori după ce a fost principal la Divizia B. Nu mă întrebaţi la ce echipă va pleca pentru că nu ştiu”.\

Teodor Biris7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor