„Pete’ Pan” la Arcadia

„Pete’ Pan” la Arcadia
ORADEA - Teatrul de Stat pentru Copii şi Tineret „Arcadia” din Oradea a găzduit miercuri seara un spectacol de excepţie realizat de elevi şi profesori de la Şcoala „Dimitrie Cantemir” din Oradea.

Programul a fost interactiv şi originial. În prima parte, elevii claselor a V-a şi a VI-a au prezentat câteva monologuri. Copiii au participat la un concurs de monologuri, doi dintre ei fiind premiaţi la faza judeţeană (George Alexandru Căldărar şi Anghel Serafim Mocan, din clasa a V-a A).

Acţiunea a continuat cu momentul „Colinde… Colinde”, prezentat de corul şcolii, condus de profesoara Rodica Galea. După ce copiii au vestit Naşterea Mântuitorului, au intrat în scenă elevii clasei a V-a A care fac parte din Trupa „Pete’ Pan”. Aceştia au interpretat „Jazz Chants for Children”.

 

„Deschide-ţi inima”

 

Înainte ca Trupa Pete’ Pan să interpreteze piesa „Vine, vine Moş Crăciun” a avut loc lansarea cărţii semnate de Maria-Mirela Filimon, intitulată „Deschide-ţi inima”. Piesa „Vine, vine Moş Crăciun”, inspirată din cartea recent ieşită de sub tipar, poartă semnătura Mariei Filimon. Volumul este bilingv şi conţine piese de teatru destinate copiilor. „Deschide-ţi inima” este, aşa cum o prezenta profesoara Otilia Bălaş, „o carte care îi are pe copii drept personaje, într-o lume cu totul a lor, atât de firească şi de fantastică”. Cartea conţine şase piese care au în comun conflictul dintre bine şi rău.

 

Teatru

 

În piesa „Vine, vine Moş Crăciun”, superb interpretată de copii, elevii au adus în scenă două lumi: una a unor copii sărmani din cauză că soarta nu a fost de partea lor, şi alta a unor copii cărora destinul le-a surâs şi astfel s-au putut bucura de belşug. Bunătatea şi altruismul au fost evidenţiate şi au triumfat în această scenetă. Mesajul piesei a fost unul creştin: „Crăciunul? Nu sunt eu, este Isus – spune Moş Crăciun. El a venit în lume pentru fiecare, pentru bucuria deplină a sufletului mântuit. Dacă Isus este în inima voastră, nimic nu mai contează… fiindcă aveţi totul: iubirea, mulţumirea adevărată”.

Surpriza serii a fost piesa „Pălăvrăgeala văcuţelor”, un teatru de păpuşi jucat de copii. Activităţile – coordonate de Maria Mirela Filimon, Teodora Codău, Szekely Erzsebet, Delia Şuta şi Rodica Galea – au culminat cu premierea elevilor care au participat la concursul de monologuri şi cu darurile oferite de Moş Crăciun.

 

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !