Peter Costea, un avocat bihorean pentru Romania! (P)

Reactualizat la:
Peter Costea, un avocat bihorean pentru Romania! (P)
Ma numesc Peter Costea si candidez pentru un loc in Parlamentul European de la Bruxelles. Inainte de toate vreau sa va spun cateva lucruri despre mine, despre viata mea profesionala, despre visele mele de a vedea o Romanie mai buna.

M-am nascut in Bihor, mai precis la Cociuba Mare. Am absolvit liceul in Arad, iar in 1978 am plecat in SUA, ca refugiat. Mi-am luat cetatenia in 1985, iar mai apoi am urmat studiile Universitatii St Mary, din San Antonio. Am obtinut diplomele in relatii internationale si stiinte politice. Am continuat cu bine cunoscuta Scoala de Diplomatie si Drept “Fletcher” din Boston, unde am obtinut o diploma de masterat in drept international si un doctorat in diplomatie. Am continuat cu Institutul de Relatii Internationale din Geneva, unde am obtinut un masterat in strategie internationala si controlul armamentelor. In 1990 am absolvit Universitatea din Houston, Texas cu diploma “Juris Doctor”. Sunt licentiat de Baroul Avocatilor din Texas, de Tribunalul Suprem al Statului Texas si de Tribunalul Suprem al SUA. Am fost si lector universitar la Universitatea St Mary din San Antonio, la Colegiul Comunitatii din Houston si la Universitatea din Houston. Timp de un an, in 1989 am fost si lector universitar la Universitatea Witwatersrand, din Johannesburg, Africa de Sud.

Desi eram in Africa de Sud, cand mi-a ajuns la ureche zvonul unei revolutii in Romania nu am ramas indifferent si m-am intors in tara. Am participat la protestele, care s-au tinut pe vremea respectiva in Arad. Dupa caderea regimului comunist am revenit in tara ori de cate ori am putut. De atunci mi-am investit resursele intelectuale, credibilitatea si timpul pentru a promova valorile crestine ale poporului roman, pledand pentru acestea atat pe plan intern cat si la nivel international.

In 2006 am fost unul din coordonatorii primei initiative civice de revizuire a Constitutiei Romaniei, initiativa care a ramas pana in prezent cea mai ampla initiativa de acest fel din istoria Romaniei. Obiectivul initiativei a fost revizuirea Articolului 48 din Constitutia Romaniei, pentru a consacra in legea fundamentala casatoria si familia ca fiind uniunea liber consimtita intre un barbat si o femeie. In 2009 aceasta definitie a fost introdusa in noul Cod Civil.

In cateva cuvinte pot sa zic ca am adunat o vasta experienta a realitatilor societatii romanesti, o vasta experienta internationala in cunoasterea detaliata a situatiei valorilor si o vasta experienta ca avocat peste hotare (http://www.costealaw.com/ acesta e site-ul meu professional). Desi am avut succes in SUA, nu am uitat niciodata de unde am plecat si nu am renuntat niciodata la identitatea mea, ca si roman.

In 2013 m-am decis ca trebuie sa fac si mai multe pentru Romania si mi-am depus candidatura pentru alegerile europarlamentare din 25 mai 2014. Temele majore pe care le voi urmari sunt promovarea unei culturi pro-viata, pro-familie, a unui mediu economic favorabil micilor intreprinzători, stimularea crearii de locuri de munca si reafirmarea rolului pe care Romania trebuie sa si-l asume, ca natiune preponderent crestina, in spatiul european.

De-a lungul timpului am depus foarte multe propuneri si petitii la Consiliul Europei. Aceste propuneri le gasiti pe site-ul meu de candidat: http://costea-parlamentuleuropean.ro/

In cateva cuvinte:LUPT PENTRU VALORILE FAMILIALE, PENTRU LIBERTATEA RELIGIOASA, O EUROPA CRESTINA si DREPTUL LA VIATA A COPIILOR NENASCUTI!

Ca tot ce am scris mai sus sa fie posibil VOTATI in 25 mai PETER COSTEA, pozitia 21!

Mai multe detalii si pe pagina mea de facebook: https://www.facebook.com/pages/Peter-Costea/407413792695356

 

„Publicitate electorala”

 Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor