Petiție pentru reintroducerea trenului Timișoara – Vârșeț

De T. Ex.
Reactualizat la:
Petiție pentru reintroducerea trenului Timișoara – Vârșeț
© Tion: Se solicită reluarea cursei feroviare dintre Timişoara şi Vârşeţ
În această vară se fac doi ani de când una dintre puţinele curse feroviare externe din Timişoara nu mai funcţionează. Este vorba despre cea care circula între capitala Banatului şi Vârşeţ, iar acum oamenii adună semnături pentru reluarea acesteia.

La jumătatea anului 2017, CFR Călători a decis să renunţe la cursa feroviară care lega Timişoara de Vârşeţ. Timp de cinci ani aceasta a funcţionat cu succes. O Săgeată Albastră lega cele două oraşe bănăţene, dar, din 1 august 2017 aceasta a fost întreruptă. Gândit destul de bine din punct de vedere a orarului, în aşa fel încât la Vârşeţ să existe legătură cu trenul spre Belgrad, acest tren era destul de mult utilizat.

„CFR Călători informează că începând cu data de 1 august 2017, trenurile internaționale 7686/7686, 7687/7687, 7688/7688, 7689/7689 Timișoara Nord – Stamora Moravița – Vrsac și retur vor circula numai pe distanța Timișoara Nord – Stamora Moravița și retur”, a anunţat la acea oră CFR Călători. Şi cursa a devenit istorie…

Acum, oamenii cer reluarea circulaţiei pe ruta spre Vârşeţ. Comunitatea „Calea ferată Oraviţa – Anina”, o pagină de Facebook a entuziaştilor din domeniul feroviar, a iniţiat o petiţie online, pentru adunarea a 2.500 de semnături în susţinerea reluării acestei curse.

„Semnatarii acestei petiții solicită Companiei Naționale de Căi Ferate «Căile Ferate Române S.A.» să înceapă negocierile cu Căile Ferate Sârbe în vederea redeschiderii traficului de călători pe relația Timișoara Nord – Vârșeț.”, se spune în textul petiţiei.

Aceasta va fi trimisă Consiliului Județean Timiș, Prefecturii Timiș și Căilor Ferate Române.

„Pe relația amintită circulau atât turiști și călători ocazionali cât și navetiști sau studenți. În contextul Timișoara 2021, o legătură feroviară cu Vârșeț (și de acolo, mai departe, cu Belgrad) reprezintă o necesitate în vederea asigurării posibilităților de transport pentru turiști și nu numai”, spun iniţiatorii petiţiei.

Momentan, între cele două ţări nu există nicio legătură pe calea ferată.

Dacă sunteţi de acord cu această solicitare, puteţi semna şi voi petiţia la această adresă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !